Tieto vauhdittaa rakennusalan kiertotaloutta

Rakentamisen resurssien kiertokulku halutaan vakiinnuttaa osaksi kiertotaloutta alkaneella vuosikymmenellä. Rakennusliiton tekninen johtaja Mikko Somersalmi kertoo Rakennuslehden blogissa, mitkä ympäristötavoitteet ja -suunnitelmat ovat rakennusalalla ajankohtaisia.

EU:n jätedirektiivi, hallitusohjelma ja valtakunnallinen jätesuunnitelma ohjaavat tavoitteeseen, jossa jo tämän vuoden aikana 70 prosenttia rakennus- ja purkujätteestä otettaisiin osaksi materiaalikiertoa. Ympäristöministeriö ja Rakennusliitto ovat valmistelleet tavoitetta edistääkseen Green Deal -sopimuksen, joka allekirjoitetaan alkuvuodesta.

Green Deal -sopimuksella halutaan saada tieto Rakennusliiton jäsenten purettavien ja laajasti saneerattavien kohteiden materiaaleista leviämään laajemmalle. Tieto mahdollistaa materiaalien jatkokäytön sellaisenaan tai kiertotalousketjuina, ja se muodostetaan purkamista edeltävässä purkukartoituksessa, esimerkiksi haitta-ainekartoituksessa.

Kun tiedot rakennuskannasta ovat tarpeeksi yksityiskohtaiset, mahdollistuvat myös erilaiset suunnitelmat purkumateriaalien uuden elämän luomiseksi purkusuunnitelmassa kerätyn tiedon pohjalta.

Lue lisää täältä

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää