Tieto vauhdittaa rakennusalan kiertotaloutta

Rakentamisen resurssien kiertokulku halutaan vakiinnuttaa osaksi kiertotaloutta alkaneella vuosikymmenellä. Rakennusliiton tekninen johtaja Mikko Somersalmi kertoo Rakennuslehden blogissa, mitkä ympäristötavoitteet ja -suunnitelmat ovat rakennusalalla ajankohtaisia.

EU:n jätedirektiivi, hallitusohjelma ja valtakunnallinen jätesuunnitelma ohjaavat tavoitteeseen, jossa jo tämän vuoden aikana 70 prosenttia rakennus- ja purkujätteestä otettaisiin osaksi materiaalikiertoa. Ympäristöministeriö ja Rakennusliitto ovat valmistelleet tavoitetta edistääkseen Green Deal -sopimuksen, joka allekirjoitetaan alkuvuodesta.

Green Deal -sopimuksella halutaan saada tieto Rakennusliiton jäsenten purettavien ja laajasti saneerattavien kohteiden materiaaleista leviämään laajemmalle. Tieto mahdollistaa materiaalien jatkokäytön sellaisenaan tai kiertotalousketjuina, ja se muodostetaan purkamista edeltävässä purkukartoituksessa, esimerkiksi haitta-ainekartoituksessa.

Kun tiedot rakennuskannasta ovat tarpeeksi yksityiskohtaiset, mahdollistuvat myös erilaiset suunnitelmat purkumateriaalien uuden elämän luomiseksi purkusuunnitelmassa kerätyn tiedon pohjalta.

Lue lisää täältä

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti