TE: Arvotalojen remontit vaikeita rakennusliikkeille

Kuvituskuva: Bigstockphoto

Jotkin rakennusliikkeet ovat ryhtyneet jopa karttamaan arvotalojen remontteja niiden huonon ennakoitavuuden takia, kertoo Talouselämä.

Helsingin keskustan arvotalot ovat lehden haastattelemien asiantuntijoiden mukaan hankalia, koska työn laajuutta on vaikea ennakoida. LVI-Tekniset Urakoitsijat ry:n toimitusjohtaja Jari Syrjälä sanoo Talouselämän artikkelissa, että ”kohteista ei tiedä, mitä kaikkea siellä voi olla ja millaiset putket ovat. Vastaan voi tulla asbestia ja rakenteita, jotka eivät kestä saneerausta. Ne on rakennettu yksilöllisesti joten ne ovat yksilöllisiä kohteita”. Hän kehottaakin urakoitsijoita varautumaan tähän laskutusperusteissaan ja välttämään arvokohteiden remonteissa tarpeen mukaan kiinteähintaisia urakoita.

Rakennusteollisuus ry:n vanhempi asiantuntija Hannu J. Mäkinen lisää, että vaativia korjausrakentamisen kohteita tekevien joukko on suppea. Varauksellisesti suhtaudutaan erityisesti kohteisiin, joissa on paljon kulttuurihistoriallisia arvoja ja muun muassa Museoviraston suojeluvaatimuksia.

Rakennusliike Asko Kokkosen toimitusjohtaja Asko Kokkonen kertoo puolestaan, että arvokohdeprojekteja on ryhdytty karttelemaan. Projektit ovat hänen mukaansa ihan oma maailmansa ja kohteiden rakenteet mitä sattuu. Hän kritisoi myös tilanteita, joissa tilaajapuolen yhteistyökyky jättää toivomisen varaa ja kehoittaakin urakoitsijoita kirjaamaan ja dokumentoidaan arvokohdeprojektien kulun erityisen tarkasti.

Lue lisää Talouselämän artikkelista.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti