Täytyykö naapurirapun tuholaistorjunnasta mainita isännöitsijäntodistuksessa?

Isännöitsijäntodistuksen maininta toisessa asunnossa ja rapussa tehdystä tuholaistorjunnasta on vaikeuttanut asuntokauppaa helsinkiläisessä taloyhtiössä, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Lutikat ja muut verta imevät hyönteiset ovat yleistyneet muun muassa matkailun ja kotimajoittumisen lisäännyttyä. Anticimexin toimitusjohtaja Martin Svanljung kertoo artikkelissa, että yhteydenottoja tulee päivittäin vuoden ympäri.

Isännöitsijätodistuksessa ei täydy aina mainita huoneistossa tai taloyhtiössä tehdystä tuholaistorjunnasta, mutta joskus se on tarpeen, sanoo Isännöintiliiton lakiasiantuntija Jenni Lauhia. Tuholaistorjunnasta on Lauhian mukaan hyvä olla  maininta isännöitsijäntodistuksessa esimerkiksi silloin, kun tuholaistorjunta on suoritettu myynnissä olevassa huoneistossa, torjunnan tulokset eivät ole selvillä tai tuholaiset eivät ole hävinneet huoneistosta. Eri huoneistossa tai rapussa tehdystä torjunnasta ei ole välttämätöntä mainita isännöitsijäntodistuksessa, mutta ilmoittaminen siitä ei kuitenkaan ole väärin, Lauhia sanoo.

Taloyhtiöiden kannattaa kehottaa osakkaita ja asukkaita ilmoittamaan havaitsemistaan haitallisista tuholaisista nopeasti, jotta hyönteiset eivät ehdi levitä laajalle. Esimerkiksi luteita ei kannata yrittää hävittää ominpäin, sillä kuljetettavista huonekaluista ne leviävät helposti muihin huoneistoihin.

Lue lisää täältä

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti