Tarjouspyynnön valmistelu

Tarjouspyynnön valmistelu.

Asunto-osakeyhtiölain mukaan asunto-osakeyhtiön hallitus ottaa ja erottaa isännöitsijän. Hallituksen tulee valvoa ja arvioida isännöitsijän toimintaa ja palvelua. Hallituksella tulee koko ajan olla selkeä käsitys isännöitsijän tehtävistä, ostetun palvelun laadusta ja hinnasta.
Mikäli sopimus ei joltain osin toimi, sitä voidaan neuvotteluteitse päivittää ja muuttaa. Jos sopimuksen uudistaminen tai neuvottelut eivät johda tilaajan toivomaan tulokseen, tulee isännöitsijän vaihto ajankohtaiseksi.

Tarjouspyyntöä laadittaessa tulee määrittää selkeät isännöitsijän valintakriteerit. Näiden kriteerien tulee käydä ilmi tarjouspyynnöstä.
Tilaajalle tärkeitä isännöitsijän valintakriteereitä ovat yleisesti olleet:

Luotettavuus

Osaaminen

Kokemus

Tarjouspyynnöt kannattaa lähettää vain sellaisille isännöintiyrityksille, joilla on riittävä taloudellinen ja teknillinen suorituskyky, palveluosaamista sekä riittävä laadunhallinnan taso suhteessa sopimuskohteen vaativuuteen. Pääsääntö on, että yhteistyökumppaniksi otetaan vain kyvykäs ja luotettava palvelutuottaja, tähän edellyttää myös hallituksen vastuu osakaskunnalle kiinteistön arvon ylläpidosta.

Asunto-osakeyhtiön isännöintitehtäväluettelo

Asunto-osakeyhtiön isännöintitehtäväluettelo auttaa taloyhtiön hallitusta arvioimaan oman taloyhtiön palvelutarpeita, laatimaan tarjouspyyntöihin liitettävät palvelukuvaukset sekä solmimaan omalle taloyhtiölle parhaiten soveltuvan isännöintisopimuksen. Isännöintitehtäväluettelo koostuu tehtäväluettelosta ja sen selitysosasta.

Lue lisää ja tilaa
Ostamme isännöintiä - opas isännöintipalvelujen hankintaan

Ostamme isännöintiä – Opas isännöintipalvelujen hankintaan

Ostamme isännöintiä -kirjassa kerrotaan, miten isännöinnin kilpailutusprosessi etenee, mitä tarjouspyynnön tekemisessä pitää muistaa, millaisia ehtoja sopimukseen voidaan kirjata sekä miten huomioidaan taloyhtiön tarpeet.

Lue lisää ja tilaa

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti