Tampereen ensimmäisiin puukerrostaloihin valmistuu kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja

Kuva: VTS-kodit

VTS-kodit rakennuttaa Vuorekseen Tampereen ensimmäisiä puukerrostaloja. Harjannostajaisia vietettiin 18.5.2017 ja kaksi nelikerroksista taloa valmistuvat elokuussa 2017.

Tampereen suurin vuokranantaja halusi tutkia, voidaanko puukerrostalon rakentamiskustannukset mahduttaa ARA:n raameihin. Tässä onnistuttiin ja Vuorekseen valmistuu 53 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa.

– Rakentaminen ei tule yhtään sen kalliimmaksi, vaikka materiaalina on betonielementtien sijaan suomalainen puu, VTS-kotien toiminnanjohtaja Ahto Aunela sanoo.

– Haluamme osaltamme myös edistää ekologista, kestävää asuntotuotantoa sekä hillitä rakentamisen hintapaineita.

Kotimainen puuteollisuus on saanut uuden, kilpailukykyisen tuotteen VTS-kotien hankkeen myötä. VTS Puukoukku on Suomen ensimmäinen kerrostalokohde, jonka rakennusmateriaalina käytetään kotimaisesta puusta valmistettuja CLT-levyjä.

Levyistä rakennettiin kuhmolaisella tehtaalla tilaelementtejä, lähes muuttovalmiita asuntoja. Muun muassa pintamateriaalit, ikkunat ja keittiökalusteet olivat jo paikoillaan, kun elementit kuljetettiin Tampereelle ja pinottiin kerrostaloiksi.

– Haluamme tuoda rakennusalalle tervettä kilpailua ja uusia vaihtoehtoja perinteisen betonielementtituotannon rinnalle. Uskon, että tällä tuotteella on mahdollista pitää rakentamisen hinnat kurissa sekä lisätä kohtuuhintaista vuokra-asuntotuotantoa, Aunela toteaa.

VTS Puukoukun ovet ovat avoinna Vuores-päivänä sunnuntaina 21.5.2017 klo 12–15. Tervetuloa tutustumaan puukerrostalojen vuokra-asuntoihin osoitteeseen Koukkurannankatu 10.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti