Tampereella suunnitellaan taloyhtiöiden parkkipaikoille autojen Airbnb:tä

Kuva: Bigstock

Tampereen Tammelassa riittää kosolti pysäköintipaikkoja alueen asukkaille, mutta satunnaiset torikävijät ja jalkapallo-otteluiden seuraajat voivat joutua etsimään parkkipaikkaa pitkään.

Kaupunginosaa täydennysrakentamisessa tilaa uusille rakennuskohteille on löytynyt taloyhtiöiden parkkipaikoilta. Vastaavasti uutta parkkitilaa taloyhtiölle on saatu uudisrakennuksen kellariparkeista.

Aina autopaikat eivät ole kuitenkaan siirtyneet maan alle samaa tahtia kuin niitä on vähennetty maan pinnalta, mutta asukaspysäköintipaikoista ei ole vielä pulaa.

Torikävijät ja jalkapalloyleisö vaikeuksissa

Pysäköintiyhtiö Finnpark on hakenut ratkaisua lyhytaikaispysäköinnin haasteisiin niin sanotulla airbnb-mallilla, jossa taloyhtiöt vuokraisivat tyhjänä olevia parkkipaikkojaan muualta Tammelaan asioiville saapuville.

Yhtiö on kehittänyt puhelinsovellusta, jonka avulla taloyhtiön käytössä olevan paikan voisi vuokrata lyhytaikaispysäköintiin silloin, kun asukas ei parkkipaikkaa esimerkiksi työpäivän aikana tarvitse.

–Tekninen puoli asialle on kunnossa, mutta taloyhtiötä on ollut vaikea saada mukaan pilottiin, Finnparkin toimitusjohtaja Antti Marttila kertoo.

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti