Taloyhtiötapahtumassa pureudutaan ajankohtaiseen putkiremontin vastuunjakoon

Putkiremontin vastuunjakokysymykset ovat usein epäselviä taloyhtiöille. Vesinummela Oy:n toimitusjohtaja Timo Nummela on ehtinyt nähdä sekä sujuvia että vähemmän sujuvia putkiremontteja uransa aikana. Kuva: Hanna Ovaskainen

Taloyhtiötapahtuma on tapansa mukaan pullollaan remonttiaiheita. Salin 206 ohjelman avaa ajankohtainen paneelikeskustelu putkiremontin vastuunjaosta. Miksi tästä aiheesta pitää keskustella?

Paneelikeskustelu kokoaa yhteen remontin osapuolia ja heidän kokemuksiaan ja näkemyksiään. Aihe on tärkeä jo siksi, että jos vastuukysymyksiä ei osata huomioida, voivat taloudelliset menetykset olla merkittäviä.

– Putkiremonttihan on yhteistyötä urakoitsijoiden, suunnittelijoiden, taloyhtiön hallinnon sekä osakkaiden ja asukkaiden kanssa, muistuttaa Vesinummela Oy:n toimitusjohtaja Timo Nummela.

– Vastuunjakokysymykset korostuvat, jos remontin aikana sattuu vahinkoja kiinteistölle.

Vastuunjakokysymyksissä on paljon puutteita

Valitettavan usein remonttien vastuunjakokysymykset ovat taloyhtiöiden hallituksille ja osakkaille epäselviä, vaikka remontin päävastuullinen on aina taloyhtiön hallitus. Parantamiseen varaa on myös remonttialan toimijoilla. Timo Nummela on yksi paneelikeskusteluun osallistujista. Hän on ehtinyt nähdä uransa aikana lukuisia taloyhtiöiden putkiremonttihankkeita – sekä sujuvia että vähemmän sujuvia.

– Asukkailla ei juurikaan ole käsitystä siitä, mitä heidän vastuulleen kuuluu. Tämä voi näkyä esimerkiksi niin, että remontti viivästyy asukkaiden tavaroiden poissiirron vuoksi, toteaa Nummela.

Nummelalla on paljon esimerkkejä virheellisestä toiminnasta: on saatettu irtisanoa kotivakuutuksia remontin ajaksi, kun on ajateltu urakoitsijan vastaavan kaikesta. Vahingon sattuessa jäädäänkin sitten ilman korvauksia.

Parhaimmillaan putkiremontti on saumatonta yhteistyötä

Nummelalla on myös paljon esimerkkejä loistavasti sujuneista putkiremonteista, joissa taloyhtiön palkkaama projektijohtaja on vielä aloituksen infotilaisuudessa kertonut ja jakanut kirjallisena kullekin osapuolelle kuuluvat tehtävät – myös osakkaille ja asukkaille. Tällöin ovat työt yleensä edenneet hyvin.

Paneelikeskustelu on siis kuulemisen arvoinen erityisesti niille, joiden taloyhtiöön on tulossa suuria remontteja. Koska yleinen tietämys näistä asioista on varsin heikkoa, on keskustelun kuuleminen suositeltavaa kaikille taloyhtiön hallituksissa toimiville ja myös urakoitsijoille.

-Kun tähän asiaan perehtyy, huomaa, että vastuukysymykset eivät ole ihan yksinkertaisia, kiteyttää Nummela.

 

Putkiremontin vastuunjako paneelikeskustelu

Taloyhtiötapahtuma, Messukeskuksen Siipi kokous- ja tapahtumamaailma, 10.4.2019
klo. 10.30-11.30
Sali 206

Katso taloyhtiötapahtuman koko ohjelma

Ilmoittaudu tapahtumaan

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti