Taloyhtiötapahtuma kokosi taloyhtiöiden osaajat turvallisesti saman katon alle

taloyhtiötapahtuma

Taloyhtiötapahtuma järjestettiin huhtikuussa muutaman vuoden tauon jälkeen Messukeskuksen Siivessä. Vaikka kulunut korona-aika toi suunnitteluun epävarmuutta mahdollista rajoituksista johtuen,  pystyttiin tapahtuma järjestämään aikakauteen nähden onnistuneesti. Toki takataskuun jäi ideoita myös tuleville vuosille. 

 

Messukeskuksen Siipeen kokoontui 26. huhtikuuta pitkästä aikaa taloyhtiöiden päättäjiä, KiRa-alan osaajia ja alasta kiinnostuneita niin verkostoitumaan kuin kuulemaan alan ajankohtaisia asioita sekä tutustumaan näytteilleasettajiin. Taloyhtiö2022-tapahtuma houkutteli paikalle yleisöä hieman alle tuhat henkeä niin livenä kuin etäyhteyksienkin kautta. Tilaisuuteen ei syntynyt jonoa missään vaiheessa, vaan se pystyttiin järjestämään turvallisia etäisyyksiä noudattaen, vaikka varsinaisia rajoituksia ei ollutkaan enää voimassa. 

Tapahtumassa kuultiin alan asiantuntijoiden puheenvuoroja mielenkiintoisista aiheista, kuten huoneistotietojärjestelmästä  ja yleistyvän sähköautoilun tuomista mahdollisista haasteista taloyhtiöille. Päälavan puheenvuorot striimattiin, jotta niihin pääsi tutustumaan myös etäyhteyksien kautta, mikäli joku syystä tai toisesta ei päässyt tapahtumaan fyysisesti paikan päälle. Puheenvuoroja pääsee katsomaan myös jälkikäteen, tallenteet esityksistä löytyvät täältä ja esitysten materiaalit voi ladata täältä. 

Näytteilleasettajia Taloyhtiö2022-tapahtumassa oli läsnä lähes sata. Yrityksiltä kysyttiin tapatuman jälkeen mielipiteitä tapahtuman onnistumisesta: annettu yleisarvosana oli kahdeksan. Kehitettävää tuli mm. etävierailujen osallistumisprosentista. Vaikka ilmoittautuneita etätapaamisiin olikin, valitettavasti läheskään kaikki ilmoittautuneet eivät saapuneet paikalle. 

Paikalle tulleiden tapahtumavieraiden laatua kiiteltiin, mutta osa harmitteli, että kävijämäärä jäi pienemmäksi kuin aikaisempien vuosien Taloyhtiötapahtumissa. Kiitosta saivat erityisesti tilaisuuden tunnelma sekä ohjelma. Kehitysehdotuksena toivottiin mm. että seuraavilla kerroilla tapahtuma alkaisi vähän myöhemmin päivällä. Mitä suuremmalla todennäköisyydellä hybriditapahtumat ovat tulleet jäädäkseen ja tämä otetaan järjestelyissä huomioon positiivisena haasteena myös tuleville vuosille. 

Seuraavan kerran Taloyhtiötapahtuma järjestetään 20. huhtikuuta 2023. Alustavat suunnitelmat ja kehitysriihet ovat jo käynnistyneet. Toivottavasti tulevissa tapahtumajärjestelyissä ei tarvitse enää jännittää mahdollisia rajoituksia, vaan Taloyhtiö2023-tapahtumasta voidaan kasvattaa entistä suurempi ja parempi — onhan kyseessä kuitenkin kevään ykköstapahtuma taloyhtiöiden kaikkiin tarpeisiin. 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.11.2022

Taloyhtiöiden hallitukset: Väestönsuojat hyvässä kunnossa

Turvallisuusasiat ovat nostaneet merkitystään taloyhtiöiden toiminnassa viime vuosina. Tuoreen kyselyn mukaan taloyhtiöiden väestönsuojista enemmistö on joko varsin tai erittäin hyvässä kunnossa.

9.9.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kestääkö katto varmasti talven yli?

Talveen voi valmistautua varmistamalla, että vesikatto on kunnossa. Katon toimivuus voidaan varmistaa asianmukaisilla tarkastuksilla, huolloilla ja ajoissa tehdyillä täsmäkorjauksilla. Myös lumenpudotukset voidaan sopia nyt jo.

Kattotutka Oy

ryhmäkorjaushanke

16.9.2022

Ryhmävoimaa korjaamiseen, viihtyvyyttä asumiseen

Turkulaisessa Hepokullan lähiössä on käynnissä laaja ryhmäkorjaushanke. Alueen kerrostaloille oli kerääntynyt korjausvelkaa vuosien saatossa, ja nyt ne päätettiin korjata kaikki yhtä aikaa. Yhteistyö on tuonut hankkeeseen sujuvuutta ja nopeutta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

isännöinti keskittyy

22.9.2022

Isännöinti keskittyy – etu vai haitta?

Isännöinti on Suomessa perinteisesti ollut hyvin pirstaloitunutta ja isännöintiyritykset pieniä. Viime vuosina alalla on tapahtunut selkeää keskittymistä, kun isoimmat yritykset hakevat kasvua yritysostoin. Siksi taloyhtiön kannattaa olla tarkkana isännöitsijän vaihtuessa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti