Taloyhtiötapahtuma kokosi taloyhtiöiden osaajat turvallisesti saman katon alle

taloyhtiötapahtuma

Taloyhtiötapahtuma järjestettiin huhtikuussa muutaman vuoden tauon jälkeen Messukeskuksen Siivessä. Vaikka kulunut korona-aika toi suunnitteluun epävarmuutta mahdollista rajoituksista johtuen,  pystyttiin tapahtuma järjestämään aikakauteen nähden onnistuneesti. Toki takataskuun jäi ideoita myös tuleville vuosille. 

 

Messukeskuksen Siipeen kokoontui 26. huhtikuuta pitkästä aikaa taloyhtiöiden päättäjiä, KiRa-alan osaajia ja alasta kiinnostuneita niin verkostoitumaan kuin kuulemaan alan ajankohtaisia asioita sekä tutustumaan näytteilleasettajiin. Taloyhtiö2022-tapahtuma houkutteli paikalle yleisöä hieman alle tuhat henkeä niin livenä kuin etäyhteyksienkin kautta. Tilaisuuteen ei syntynyt jonoa missään vaiheessa, vaan se pystyttiin järjestämään turvallisia etäisyyksiä noudattaen, vaikka varsinaisia rajoituksia ei ollutkaan enää voimassa. 

Tapahtumassa kuultiin alan asiantuntijoiden puheenvuoroja mielenkiintoisista aiheista, kuten huoneistotietojärjestelmästä  ja yleistyvän sähköautoilun tuomista mahdollisista haasteista taloyhtiöille. Päälavan puheenvuorot striimattiin, jotta niihin pääsi tutustumaan myös etäyhteyksien kautta, mikäli joku syystä tai toisesta ei päässyt tapahtumaan fyysisesti paikan päälle. Puheenvuoroja pääsee katsomaan myös jälkikäteen, tallenteet esityksistä löytyvät täältä ja esitysten materiaalit voi ladata täältä. 

Näytteilleasettajia Taloyhtiö2022-tapahtumassa oli läsnä lähes sata. Yrityksiltä kysyttiin tapatuman jälkeen mielipiteitä tapahtuman onnistumisesta: annettu yleisarvosana oli kahdeksan. Kehitettävää tuli mm. etävierailujen osallistumisprosentista. Vaikka ilmoittautuneita etätapaamisiin olikin, valitettavasti läheskään kaikki ilmoittautuneet eivät saapuneet paikalle. 

Paikalle tulleiden tapahtumavieraiden laatua kiiteltiin, mutta osa harmitteli, että kävijämäärä jäi pienemmäksi kuin aikaisempien vuosien Taloyhtiötapahtumissa. Kiitosta saivat erityisesti tilaisuuden tunnelma sekä ohjelma. Kehitysehdotuksena toivottiin mm. että seuraavilla kerroilla tapahtuma alkaisi vähän myöhemmin päivällä. Mitä suuremmalla todennäköisyydellä hybriditapahtumat ovat tulleet jäädäkseen ja tämä otetaan järjestelyissä huomioon positiivisena haasteena myös tuleville vuosille. 

Seuraavan kerran Taloyhtiötapahtuma järjestetään 20. huhtikuuta 2023. Alustavat suunnitelmat ja kehitysriihet ovat jo käynnistyneet. Toivottavasti tulevissa tapahtumajärjestelyissä ei tarvitse enää jännittää mahdollisia rajoituksia, vaan Taloyhtiö2023-tapahtumasta voidaan kasvattaa entistä suurempi ja parempi — onhan kyseessä kuitenkin kevään ykköstapahtuma taloyhtiöiden kaikkiin tarpeisiin. 

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

18.2.2020

Kaupallinen yhteistyö

Ilmaista kattotarkastusta ei ole

Kiinteistön katolle teetetään valitettavan usein ”ilmainen kuntoarvio”, vaikka sellainen ei anna riittävän täsmällistä ja todellista kuvaa katon oikeasta tilanteesta. Ilmaista kattotarkastusta ei ole olemassa, sillä tarkastuksen tulisi olla aina ammattitaidolla korvausta vastaan tehtyä työtä. Se on kiinteistönomistajan etu.

Kattotutka Oy

18.10.2018

Varovasti katolla – märkä katto on liukas

Kodin tai kesäasunnon katon syystarkastusta tehtäessä on oltava varovainen, sillä huolimaton toiminta vaarantaa sekä katolla liikkujan terveyden että katon kunnon, muistuttaa kiinteistö- ja talotekniikka-alan yhteisöjen Toukotalkoot-kampanja. Katon huono kunto muistuttaa itsestään yleensä vasta silloin, kun vesi vuotaa sisälle tai räystäsvesikouru tukkeutuu roskien painosta tai tulvii vettä lumimassojen vaurioitettua sitä. Pientalon katto tulisi tarkastaa vähintään kahdesti […]

15.4.2020

Taloyhtiöiden rahoitus kuntoon

Taloyhtiöiden rahoitus ja korjaushankkeiden lainansaantihaasteet ovat nousseet isoksi keskustelunaiheeksi. Haasteita on ollut pienten yhtiöiden ohella suurten kasvavien kaupunkien ulkopuolella sijaitsevissa yhtiöissä, mutta myös isojen kaupunkien lähiöissä ja isojen sijoittajaosuuksien taloyhtiöissä. Lainaneuvottelut ovat yllättävänkin usein päättyneet ilman lainatarjouksia.

31.10.2014

Laadukaskin katto on helppo pilata–syyshuollolla jo kiire

Oikea aika katon syyshuollolle on viimeistään nyt, kun lehdet ovat pudonneet puista eikä lunta ole vielä katolla. Tuoreen kattotutkimuksen yhteydessä ilmeni, että moni katto on maassamme unohtunut oman onnensa varaan. Katto vaatii säännöllistä huoltoa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti