Taloyhtiöt investoineet vaisusti sähköautojen latauspisteisiin

Taloyhtiöt eivät ole juurikaan edistyneet sähköautojen latauspisteiden asentamisessa. Kunnilla ja valtiolla on vielä suurempi urakka edessään, kertoo Etelä-Suomen Sanomat (5.12.2019).

Lahdessa taloyhtiöistä vain kaksi on asentanut pysäköintialueilleen latauspisteet. Yksityisistä asukkaista sen sijaan useat ovat hankkineet latauspisteitä omille autoilleen omakustanteisesti. Toiminnanjohtaja Hanna Koskela Päijät-Hämeen kiinteistöyhdistyksestä suosittelee, että yksityishenkilöiden sijaan taloyhtiöt hoitavat latauspaikat kuntoon, sillä se olisi hallitumpi ja suunnitelmallisempi tapa.

Kiinteistöliiton mukaan noin neljännes taloyhtiöistä on kuitenkin suunnitellut tai tuntenut mielenkiintoa latauspisteitä kohtaan. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (Ara) myöntää taloyhtiöille valtion tukea 35 prosenttia toteutuneista kustannuksista ja vähintään 90 000 euroa jokaiselle hankkeelle, jossa rakennetaan valmius vähintään viidelle latauspisteelle.

Tieliikenteen tietokeskuksen mukaan täyssähköautojen saatavuus kohenee ensi ja seuraavan vuoden aikana huomattavasti. Myös valikoimat laajenevat sekä henkilöautoissa että pienissä jakelupakettiautoissa ja raskaissa pakettiautoissa.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti