Taloyhtiön yhtiökokouksen pöytäkirja oltava nähtävillä

Kaikilla taloyhtiön osakkailla on oikeus tietää yhtiökokouksessa tehdyistä päätöksistä, vaikka ei itse olisi ollut paikalla. Yhtiökokouksen pöytäkirjaa ei kuitenkaan ole pakko lähettää osakkaille, mutta se on pidettävä taloyhtiön isännöitsijän tai hallituksen puheenjohtajan luona osakkaiden nähtävänä viimeistään neljän viikon kuluttua kokouksesta, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Asunto-osakeyhtiölain mukaan yhtiökokouksen puheenjohtajan on huolehdittava siitä, että kokouksesta laaditaan pöytäkirja. Pöytäkirjaan on merkittävä ainakin tehdyt päätökset ja äänestysten tulokset.

Jos osakas pyytää, pöytäkirjasta ja sen liitteistä tulee toimittaa kopio. Yhtiö saa periä lähettämisestä kohtuullisen maksun. Lain mukaan pöytäkirjaa ei siis tarvitse lähettää automaattisesti kaikille osakkaille.

Tämä on kuitenkin viestimisen minimitaso, jonka saa mieluusti ylittää, sanoo kiinteistöjuridiikkaan erikoistunut lakimies Jaana Sallmén. Hyvän hallinnon mukaista on, että päätöksistä viestitään nopeasti jonkinlaisen tiedotteen muodossa. Sallmén suosittelee, että taloyhtiöillä on lista osakkaiden sähköpostiosoitteista, jotta asioista voidaan tiedottaa nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Lue lisää täältä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti