Taloyhtiön vuosikello tukee toiminnan suunnittelua

Syksyllä taloyhtiössä pidetään talkoita, tarkastetaan lämmitysjärjestelmän toiminta talvea varten ja valmistaudutaan mahdolliseen syysyhtiökokoukseen. Myös taloyhtiön strategian tarkasteluun syksy on sopiva ajankohta.

Kokosimme Kiinteistöliiton verkkosivuille taloyhtiön vuosikellon, jonka avulla kuka tahansa taloyhtiön asioiden hoitamisesta kiinnostunut voi pysyä kärryillä siitä, millaisia asioita eri vuodenaikoina on taloyhtiössä syytä huomioida.

”Halusimme tarjota taloyhtiöasioista kiinnostuneille, kuten taloyhtiöiden hallitusten jäsenille, tukea toiminnan suunnitteluun ja tulevien tapahtumien ennakoimiseen”, kertoo Kiinteistöliiton viestintäsuunnittelija Eeva-Leena Honkanen.

Vaikka suurin osa Kiinteistöliiton palveluista on suunnattu jäsentaloille, yleiselle taloyhtiötietoudelle on käyttöä kaikissa suomalaisissa taloyhtiöissä, joita on yhteensä noin 88 000. Kaikkiaan taloyhtiöissä asuu noin 2,6 miljoonaa ihmistä, joten tietoa tarvitsee jokseenkin joka toinen suomalainen.

Kutsu syystalkoot koolle hyvissä ajoin

Talkooperinne on taloyhtiöissä vielä voimissaan. Jotta talkoot mahtuisivat mahdollisimman monen asukkaan ja osakkaan kalenteriin, ne on syytä kutsua koolle heti, kun ajankohta on hallituksen kesken sovittu. Ja jotta tekeminen talkoissa säilyy mielekkäänä, tehtävät on hyvä suunnitella hyvissä ajoin etukäteen.

Taloyhtiön talkoovälineet käydään läpi ja katsotaan, millaisia tarvikkeita on tarpeen hankkia. Etukäteen kannattaa sopia myös tarjoiluista ja työnjaosta niiden tekemisessä tai hankkimisessa. Kiinteistöliitto suosittelee myös, että taloyhtiö varautuu mahdollisiin tapaturmiin vakuuttamalla talkooväkensä asianmukaisesti.

Räystäskourut tyhjiksi lehdistä ja neulasista

Syksyn ulkotöihin kuuluu taloyhtiössä myös salaojajärjestelmien tarkastus. Niiden lisäksi on hyvä katsastaa myös rännien, kattokaivojen sekä räystäskourujen kunto. Puhdistustoimet kannattaa tehdä vasta lehtien pudottua, mutta ennen pakkasia.

Energiansäästöasioita kannattaa pitää esillä lokakuussa, jolloin vietetään vuosittain valtakunnallista Energiansäästöviikkoa. Tänä vuonna teemaviikkoa vietetään 7.-13.10.

Viimeistään marraskuussa on aika varmistua siitä, että taloyhtiön huoltoyhtiön kanssa solmimat sopimukset ovat ajan tasalla koskien myös talvikunnossapitoa eli esimerkiksi lumitöitä ja hiekoitusta. Myös valaistuksen kunto on hyvä tutkia, jotta piha ja porraskäytävät ovat riittävästi valaistuja talven pimeinä iltoina.

Marraskuussa hallitus varautuu seuraavaan vuoteen aloittamalla talousarvion valmistelun.

Nämä ja muut taloyhtiössä vuoden aikana ajankohtaiset toimet löydät Kiinteistöliiton verkkosivuilta osoitteesta www.kiinteistoliitto.fi/taloyhtionvuosi

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää