Taloyhtiön vuosikello: marraskuu

Marraskuu: lapsi ja ensilumi.

Marraskuussa hallitus jatkaa tulevan vuoden valmistelua ja arvioi omaa työskentelyään. Kiinteistönhoidossa valmistaudutaan alkavaan talveen.

Kuun lopulla vietetään valtakunnallista Paloturvallisuusviikkoa, mikä tarjoaa tilaisuuden muistuttaa asukkaita muun muassa palovaroitinten hankinnasta ja paristojen vaihtamisesta.

Hallinto

  • Hallitus aloittaa seuraavan vuoden talousarvion valmistelun.
  • Rahastointipäätös on tehtävä sen tilikauden aikana, jolta laadittavaan tilinpäätökseen rahastointikirjaus tehdään. Jos siis halutaan tehdä rahastointikirjaus kuluvan vuoden tilinpäätökseen, päätös siitä on tehtävä viimeistään tässä vaiheessa. Rahastointipäätöksen tekee yhtiökokous; kutsutaan tarvittaessa koolle ylimääräinen yhtiökokous päättämään asiasta.
  • Hallitus arvioi omaa työtään ja tekee vuosisuunnitelman seuraavalle vuodelle. Kiinteistöalan hallitusasiantuntijat AKHA ry on laatinut valmiin lomakkeen hallituksen toiminnan arviointia varten, ks. www.akha.fi/palvelut-asunto-osakeyhtioille/hallitustyoskentelyn_arviointilomake.php.

Kiinteistönhoito

Ulkotyöt

  • Kytketään ajoluiskien sekä räystäiden ja syöksytorvien sulatuskaapelit päälle.
  • Valmistaudutaan lumitöihin ja hiekoitukseen muun muassa täyttämällä hiekka-astiat ja varmistamalla, että käytössä on tarvittavat välineet.
  • Tarkastetaan ulkovalaistuksen toimivuus ja riittävyys.

Viestintä

Jaetaan asukkaille ja osakkaille asukastiedote, jossa on

  • tietoa paloturvallisuudesta ja toimintaohjeet tulipalon varalle
  • muistutus asukkaan velvollisuudesta hankkia palovaroitin tai -varoittimet; kehotetaan myös tarkistamaan varoittimien toiminta säännöllisesti.

Muuta ajankohtaista

Marras- ja joulukuun vaihteessa vietetään Paloturvallisuusviikkoa. Ks. lisätiedot ja valmiit materiaalit osoitteesta www.paloturvallisuusviikko.fi.

Liputuspäivät

6.11.: Ruotsalaisuuden päivä, Kustaa Aadolfin päivä

14.11.: Isänpäivä

20.11. Lapsen oikeuksien päivä

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti