Taloyhtiön vuosikello: marraskuu

Marraskuussa hallitus jatkaa tulevan vuoden valmistelua ja arvioi omaa työskentelyään. Kiinteistönhoidossa valmistaudutaan alkavaan talveen.

Kuun lopulla vietetään valtakunnallista Paloturvallisuusviikkoa, mikä tarjoaa tilaisuuden muistuttaa asukkaita muun muassa palovaroitinten hankinnasta ja paristojen vaihtamisesta.

Hallinto

  • Hallitus aloittaa seuraavan vuoden talousarvion valmistelun.
  • Rahastointipäätös on tehtävä sen tilikauden aikana, jolta laadittavaan tilinpäätökseen rahastointikirjaus tehdään. Jos siis halutaan tehdä rahastointikirjaus kuluvan vuoden tilinpäätökseen, päätös siitä on tehtävä viimeistään tässä vaiheessa. Rahastointipäätöksen tekee yhtiökokous; kutsutaan tarvittaessa koolle ylimääräinen yhtiökokous päättämään asiasta.
  • Hallitus arvioi omaa työtään ja tekee vuosisuunnitelman seuraavalle vuodelle. Kiinteistöalan hallitusasiantuntijat AKHA ry on laatinut valmiin lomakkeen hallituksen toiminnan arviointia varten, ks. www.akha.fi/palvelut-asunto-osakeyhtioille/hallitustyoskentelyn_arviointilomake.php.

Kiinteistönhoito

Ulkotyöt

  • Kytketään ajoluiskien sekä räystäiden ja syöksytorvien sulatuskaapelit päälle.
  • Valmistaudutaan lumitöihin ja hiekoitukseen muun muassa täyttämällä hiekka-astiat ja varmistamalla, että käytössä on tarvittavat välineet.
  • Tarkastetaan ulkovalaistuksen toimivuus ja riittävyys.

Viestintä

Jaetaan asukkaille ja osakkaille asukastiedote, jossa on

  • tietoa paloturvallisuudesta ja toimintaohjeet tulipalon varalle
  • muistutus asukkaan velvollisuudesta hankkia palovaroitin tai -varoittimet; kehotetaan myös tarkistamaan varoittimien toiminta säännöllisesti.

Muuta ajankohtaista

Marras- ja joulukuun vaihteessa vietetään Paloturvallisuusviikkoa. Ks. lisätiedot ja valmiit materiaalit osoitteesta www.paloturvallisuusviikko.fi.

Liputuspäivät

6.11.: Ruotsalaisuuden päivä, Kustaa Aadolfin päivä

14.11.: Isänpäivä

20.11. Lapsen oikeuksien päivä

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.1.2018

Kiinteistölehden lakipähkinät 2017

Kiinteistölehden lakipähkinät on koonti vuonna 2017 Suomen Kiinteistölehdessä julkaistuista lakipähkinöistä. Kysymyksiin vastaavat Suomen Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Vuokranantajien asiantuntijat. Kuka maksaa hissin?

9.1.2019

Vuoden 2018 lakipähkinät

Tähän artikkeliin on koottu kaikki Suomen Kiinteistölehdessä vuonna 2018 julkaistut lakipähkinät. Tilintarkastaja vai toiminnantarkastaja? Heinäkuussa 2010 muuttunut asunto-osakeyhtiölaki toi kokonaan uuden käsitteen asunto-osakeyhtiömaailmaan – toiminnantarkastus ja toiminnantarkastaja.

7.5.2020

Uusi tietopankki avaa taloyhtiön kunnossapitovastuita

Osakkaan ja taloyhtiön kunnossapitovastuut ovat kestopuheenaihe taloyhtiöissä. Kuka maksaa kosteusvaurion korjauskustannukset? Saako rivitalopihalle rakentaa varaston?

23.5.2017

Taloyhtiön hallitus ja tehtävät

Asunto-osakeyhtiön hallituksen tehtäväksi on säädetty huolehtia yhtiön hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä. Hallituksella on siten taloyhtiön asioiden yleinen hoitovelvollisuus. Hallitus toimii toimeenpanevana toimielimenä ja voi lisäksi itsenäisesti päättää tehtäviinsä kuuluvista asioista.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti