Taloyhtiön vuosikello: marraskuu

Marraskuussa hallitus jatkaa tulevan vuoden valmistelua ja arvioi omaa työskentelyään. Kiinteistönhoidossa valmistaudutaan alkavaan talveen.

Kuun lopulla vietetään valtakunnallista Paloturvallisuusviikkoa, mikä tarjoaa tilaisuuden muistuttaa asukkaita muun muassa palovaroitinten hankinnasta ja paristojen vaihtamisesta.

Hallinto

  • Hallitus aloittaa seuraavan vuoden talousarvion valmistelun.
  • Rahastointipäätös on tehtävä sen tilikauden aikana, jolta laadittavaan tilinpäätökseen rahastointikirjaus tehdään. Jos siis halutaan tehdä rahastointikirjaus kuluvan vuoden tilinpäätökseen, päätös siitä on tehtävä viimeistään tässä vaiheessa. Rahastointipäätöksen tekee yhtiökokous; kutsutaan tarvittaessa koolle ylimääräinen yhtiökokous päättämään asiasta.
  • Hallitus arvioi omaa työtään ja tekee vuosisuunnitelman seuraavalle vuodelle. Kiinteistöalan hallitusasiantuntijat AKHA ry on laatinut valmiin lomakkeen hallituksen toiminnan arviointia varten, ks. www.akha.fi/palvelut-asunto-osakeyhtioille/hallitustyoskentelyn_arviointilomake.php.

Kiinteistönhoito

Ulkotyöt

  • Kytketään ajoluiskien sekä räystäiden ja syöksytorvien sulatuskaapelit päälle.
  • Valmistaudutaan lumitöihin ja hiekoitukseen muun muassa täyttämällä hiekka-astiat ja varmistamalla, että käytössä on tarvittavat välineet.
  • Tarkastetaan ulkovalaistuksen toimivuus ja riittävyys.

Viestintä

Jaetaan asukkaille ja osakkaille asukastiedote, jossa on

  • tietoa paloturvallisuudesta ja toimintaohjeet tulipalon varalle
  • muistutus asukkaan velvollisuudesta hankkia palovaroitin tai -varoittimet; kehotetaan myös tarkistamaan varoittimien toiminta säännöllisesti.

Muuta ajankohtaista

Marras- ja joulukuun vaihteessa vietetään Paloturvallisuusviikkoa. Ks. lisätiedot ja valmiit materiaalit osoitteesta www.paloturvallisuusviikko.fi.

Liputuspäivät

6.11. Ruotsalaisuuden päivä, Kustaa Aadolfin päivä

12.11. Isänpäivä

20.11. Lapsen oikeuksien päivä

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

13.1.2023

Mitä on vastuullisuus taloyhtiössä?

Vastuullisuuskeskustelu ulottuu lähivuosina myös taloyhtiöihin, ja hyvin hoidetut taloyhtiöt nousevat arvoon. Vastuullisuuteen kuuluu niin ekologinen, taloudellinen kuin sosiaalinen vastuu. Suunnitelmallinen kiinteistönpito on keskeinen osa vastuullisuuden johtamista.

5.4.2022

Kaupallinen yhteistyö

Safetumin TOP 5 ohjeet taloyhtiön väestönsuojan ylläpitoon

Väestönsuoja on ensisijaisesti tarkoitettu väestön suojaamiseen sotilaallisen hyökkäyksen aikana. Suoja antaa turvaa räjähdysvaikutuksilta, sortumilta ja kemiallisilta taisteluaineilta sekä vaaralliselta säteilyltä. Normaalioloissa väestönsuojatiloja käytetään yleensä varastoina, harrastetiloina tai autohalleina.

Safetum

taloyhtiön hallitus

17.5.2022

Taloyhtiön sopimukset tutuiksi uudelle hallitukselle

Taloyhtiön hallitus hoitaa yleisten taloyhtiön asioiden lisäksi myös sille asunto-osakeyhtiölaissa säädettyjä tehtäviä. Siksi uuden hallituksen jäsenten on hyvä tutustua yhtiöjärjestykseen ja asunto-osakeyhtiölakiin, sekä taloyhtiön merkittävimpiin sopimuksiin.

erillisvaraston hallinnasta

9.1.2023

Erimielisyys erillisvaraston hallinnasta

Turun hovioikeus antoi tuomion osakkeenomistajan ja taloyhtiön välisessä riita-asiassa, jossa oli kyse taloyhtiön yhtiökokouksen päätöksen pätevyydestä. Kyse oli tarkemmin ottaen siitä, oliko yhtiökokous voinut päättää erillisvaraston vuokraamisesta ja vuokrasta ilman osakkeenomistajan suostumusta.

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti