Taloyhtiön vuosikello: helmikuu

Helmikuussa hallitus viimeistelee varsinaisen yhtiökokouksen kokousasiat sekä tilinpäätösasiakirjat ja muut tarvittavat asiakirjat.

Kiinteistönhoidossa jatketaan talviajan töitä, ja lisäksi voidaan tehdä sisätiloissa erilaisia tarkastuksia. Osakkaille lähetetään yhtiökokouskutsu. Osakkaita ja asukkaita voidaan muistuttaa myös turvallisuusasioista tiedotteen avulla.

Hallinto

Hallitus kokoontuu tilinpäätöskokoukseen. Kokouksessa käsitellään yhtiökokouksessa käsiteltävät asiakirjat ja päätettävät asiat.

 • Allekirjoitetaan kuluneen vuoden tilinpäätös ja toimintakertomus.
 • Viimeistellään alkaneen vuoden talousarvio.
 • Viimeistellään hallituksen kunnossapitotarveselvitys ja selvitys tehdyistä kunnossapito- ja muutostöistä.
 • Valmistellaan esitys hallituksen jäsenten palkkioista; Taloyhtiön hyvä hallintotapa -suosituksen mukaan hyvä taso hallituksen puheenjohtajan palkkioksi on 100–150 €/kokous ja hallituksen jäsenen palkkioksi 60–80 €/kokous.
 • Selvitetään, olisiko joku osakkaista kiinnostunut tulemaan uudeksi hallituksen jäseneksi. Tarvittaessa käytetään hallitusammattilaisia, ks. www.akha.fi.
 • Varmistetaan tilintarkastajien ja toiminnantarkastajien suostumus tehtävään.
 • Valmistellaan yhtiökokouskutsussa mainitut päätettävät asiat. Mikäli kyseessä on iso päätös (esim. putkiremontti), järjestetään osakkaille infotilaisuus asian esittelyä varten, ennen varsinaista yhtiökokousta. Lisätietoa löytyy Korjausrakentamispalveluiden hankintaoppaasta.
 • Päätetään yhtiökokouksen aika ja paikka.
 • Sovitaan, missä yhtiökokouksen asiakirjat pidetään nähtävillä osakkaita varten; useimmiten paikaksi sovitaan isännöintiyrityksen toimisto.
 • Laaditaan yhtiökokouskutsu ja huolehditaan, että kutsut lähtevät osakkaille ja tarvittaessa asukkaille viimeistään 2 viikkoa ennen kokousta.

Kiinteistönhoito

Ulkotyöt

 • Tehdään tarvittavat lumityöt ja huolehditaan liukkaudentorjunnasta.
 • Seurataan katon lumikuormaa ja jääpuikkojen muodostumista. Tilataan tarvittaessa lumenpudotus ammattilaiselta.

Sisätyöt

 • Tarkistetaan kiinteistön turvallisuus eli alkusammutuskaluston ja palovaroittimien kunto, poistumistiet ja -merkinnät sekä väestönsuojelutilat.
 • Tarkistetaan kiinteistön yleisten kosteiden tilojen pintojen kunto (mm. taloyhtiön sauna, pesutupa).

Viestintä

Jaetaan asukkaille ja osakkaille asukastiedote, jossa muistutetaan yleisestä hätänumerosta (112), paloturvallisuudesta ja yhtiön pelastussuunnitelmasta.

Helmikuussa on hyvä aloittaa myös tiedottaminen pyöräkellarien siivouksesta ja ylimääräisten tavaroiden hävittämisestä keväällä, jos taloyhtiössä suunnitellaan tällaista; ks. ohje pyörävaraston tyhjennyksestä.

HUOM! Jos yhtiökokouskutsu tulee yhtiöjärjestyksen mukaan toimittaa taloyhtiön ilmoitustauluille, tämä pitää muistaa tehdä.

Muuta ajankohtaista

11.2. vietetään 112-päivää eli valtakunnallista Hätänumeropäivää. Tällöin on hyvä muistuttaa asukkaita paitsi yleisestä hätänumerosta (112) myös palo- ja pelastusturvallisuudesta.

Liputuspäivät

3.2. Alvar ja Aino Aallon sekä suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun päivä (sisäministeriö suosittelee liputusta)

5.2. J. L. Runebergin päivä

6.2. saamelaisten kansallispäivä (suositeltu liputuspäivä)

28.2. Kalevalan päivä, suomalaisen kulttuurin päivä

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

13.1.2023

Mitä on vastuullisuus taloyhtiössä?

Vastuullisuuskeskustelu ulottuu lähivuosina myös taloyhtiöihin, ja hyvin hoidetut taloyhtiöt nousevat arvoon. Vastuullisuuteen kuuluu niin ekologinen, taloudellinen kuin sosiaalinen vastuu. Suunnitelmallinen kiinteistönpito on keskeinen osa vastuullisuuden johtamista.

5.4.2022

Kaupallinen yhteistyö

Safetumin TOP 5 ohjeet taloyhtiön väestönsuojan ylläpitoon

Väestönsuoja on ensisijaisesti tarkoitettu väestön suojaamiseen sotilaallisen hyökkäyksen aikana. Suoja antaa turvaa räjähdysvaikutuksilta, sortumilta ja kemiallisilta taisteluaineilta sekä vaaralliselta säteilyltä. Normaalioloissa väestönsuojatiloja käytetään yleensä varastoina, harrastetiloina tai autohalleina.

Safetum

taloyhtiön hallitus

17.5.2022

Taloyhtiön sopimukset tutuiksi uudelle hallitukselle

Taloyhtiön hallitus hoitaa yleisten taloyhtiön asioiden lisäksi myös sille asunto-osakeyhtiölaissa säädettyjä tehtäviä. Siksi uuden hallituksen jäsenten on hyvä tutustua yhtiöjärjestykseen ja asunto-osakeyhtiölakiin, sekä taloyhtiön merkittävimpiin sopimuksiin.

taloyhtiön korjaushankkeen osapuolet

17.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Mitkä ovat taloyhtiön korjaushankkeen osapuolten tehtävät?

Taloyhtiön korjaushankkeisiin osallistuu hallituksen ja isännöitsijän lisäksi monenmoista muutakin tekijää. Heillä kaikilla on tärkeä osa korjaushankkeessa, mutta miten osapuolten roolit ja tehtävät jakautuvat tarkemmin?

Raksystems

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti