Taloyhtiön piha toimivaksi ja viihtyisäksi

Taloyhtiön piha-aluetta uudistettaessa on tärkeää huomioida alueen toimivuus kiinteistöhuollon kannalta viihtyvyyden ohessa. Uudistustöiden laajuus ja pihan suomat mahdollisuudet erilaisiin toteutuksiin riippuvat käytettävissä olevasta tilasta, kirjoittaa KITA-lehti.

Pohjatöinä pihan uudistuksen voi aloittaa koko pihan tasoittamisella, salaojituksella tai muilla koneellisilla menetelmillä, riippuen uudistustöiden laajuudesta ja maaperästä. Pohjatöillä saadaan ohjattua sade- ja sulamisvedet pois rakenteista ja kulkuväyliltä.

Piha-alueen uudistamisessa väljyys on tärkeää, jotta talvisin jää riittävästi tilaa muun muassa lumen läjittämiselle, sanoo hallintojohtaja Jonna Räsänen Kiinteistöpalvelu Räsänen Oy:stä. Kulkuväyliä uusittaessa tulee huomioida aurauskaluston leveyden lisäksi pelastusteiden pitäminen avoimina. Pihalle kannattaa varata myös tilaa autojen lyhytaikaista pysäköintiä varten. Kun rakennetaan uutta pihaa tai kunnostetaan vanhaa, on hyvä huomioida myös yleistyvien sähköautojen latauspaikat.

Myös pihan pintamateriaalien valinnassa kannattaa huomioida alueen käyttötarkoitus sekä huolto. Asfaltti on materiaaleista mutkattomin, laatoitus ja kivetys ovat kunnossa- ja puhtaanapidolta työläämpiä.

Jätteiden keräämiseen ja kierrätykseen soveltuvat hyvin Molok- jätesäiliöt. Jo vanhojen puoliaidattujen jätepisteiden kattaminen helpottaa jätepisteen talvikunnossapitoa. Aika ajoin taloyhtiön pihalle voi tilata jätelavan, jotta taloyhtiön jätepisteisiin ja säilytystiloihin ei kerry niihin kuulumattomia tavaroita.

Pihan ilmeeseen, turvallisuuteen ja väljyyteen voi vaikuttaa myös kaadattamalla vanhat, huonokuntoiset puut pois. Samalla ammattilaisen voi antaa jyrsiä myös kannot hakkeeksi.

Jonna Räsänen kertoo, että piharakentamisen lisäksi kausityöt ja kunnossapito vaikuttavat pihan viihtyisyyteen ja käyttömukavuuteen. Keväällä poistetaan hiekoitushiekat ja kesällä huolehditaan nurmialueista ja istutuksista. Syksyn lehdet poistetaan lehtipuhaltimien avulla ja talvikunnossapitoon kuuluvat auraaminen ja hiekoitus.

Lue lisää täältä.

 

 

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti