Taloyhtiön etäkokouksen osallistujamäärä yllätti isännöitsijän

Taloyhtiöiden kokouksiin osallistuu enemmän osakkaita ja ne ovat aiempaa lyhyempiä, kuvailee helsinkiläinen isännöitsijä Helsingin Uutisissa.

Wahlmanin Isännöintivelho-yrityksen isännöitsijä Jaani Wahlman kertoo järjestäneensä muutaman kokouksen etäyhteydellä. Hän on huomannut, että osakkeiden määrällä mitattuna osallistujia on voinut olla viidennes tavallista enemmän. Nyt asiat käsitellään myös nopeammin, kun aikaisemmin kokous on saattanut kestää kolmekin tuntia. Palaute on ollut positiivista, ja Wahlman uskoo, että koronaepidemian jälkeen hallitusten kokouksia tullaan järjestämään aiempaa enemmän vain etänä.

Wahlman kertoo, että osallistumiskynnys kokouksiin on pidetty matalalla. Käytössä on ollut Microsoft Teams, jonka käyttö onnistuu verkkoselaimella ilman ohjelman asentamista. Kokouskutsun yhteyteen on liitetty osallistumisohjeet ja linkki, joka avaa etäyhteyden kokouspaikalle. Varsinaisessa kokouspaikassa on ollut läsnä yleensä taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja. Ennen yhtiökokousta Wahlmanin isännöimissä taloyhtiöissä on järjestetty vapaaehtoinen harjoituskokous.

Etäkokouksissa puheenvuoroa on pyydetty chat-viestikentässä ja asioiden välissä on pidetty taukoja, jotta osallistujilla on ollut mahdollisuus kirjoittaa kommentteja. Kirjallisia kommentteja onkin tullut enemmän, koska kynnys puheenvuoroon voi olla normaalia suurempi, Wahlman kertoo. Yhteyden kuormittumisen ehkäisemiseksi videoyhteyttä ei ole pidetty päällä.

Suomen Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen kertoo, että tavallisesti näihin aikoihin liitolla on paljon asiantuntijakeikkoja taloyhtiön kokouksiin. Nyt niitä on peruttu, mikä osoittaa, kuinka paljon kokouksia on siirretty eteenpäin.

Suuressa osasssa taloyhtiöitä yhtiökokous tulee järjestää kesäkuun loppuun mennessä. Suomen hallituksen ehdottaman poikkeuslain odotetaan antavan kuitenkin lisäaikaa syksylle.

Lue lisää täältä.

 

 

 

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti