Taloyhtiöllä vastuu liukastumisten ehkäisystä alueellaan

Liukas keli on näkynyt piikkinä tapaturmien määrässä. Taloyhtiöillä on vastuu piha-alueen turvallisuudesta, vakuutusyhtiö If muistuttaa.

Kun jalankulkija kaatuu ja loukkaa itsensä liukkaalla taloyhtiön pihalla, on kiinteistön omistaja vastuussa korvauksista, jos hän on laiminlyönyt velvollisuutensa. Ifin korvausasiantuntija Anne Koivisto kertoo, että taloyhtiöillä on korostunut vastuu pihojen ja katujen kunnossapidosta. Taloyhtiön täytyy tehdä kaikki mahdollinen riskien poistamiseksi sekä ennakoida riskit. Hiekoitus kerran päivässä ei riitä, jos se ei poista liukkautta. Vaaran paikat, kuten kadulle vettä vuotavat rännit täytyy ottaa mukaan liukkauden arviointiin. Korvausvastuu ei väisty, vaikka työ olisi ulkoistettu kiinteistönhuollolle.

Pienet taloyhtiöt hoitavat joskus talvikunnosssapidon talkootyönä. Tällöin vahingonkorvausvastuun asukkaan tai osakkeenomistajan liukastumisesta voi välttää vain, jos pystyy osoittamaan, että hiekoittaminen on hoidettu vahingon tapahtuessa asianmukaisesti tai olosuhteet ovat estäneet talvikunnossapidon, Koivisto sanoo.

Jalankulkijatkin voivat monella tavalla ehkäistä kaatumisriskiä. Esimerkiksi kenkien liukuesteet ovat edullinen tapa ehkäistä kaatumisesta johtuvia vammoja.

Lue lisää täältä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti