Taloyhtiöille velvoitteita sähköautojen latausinfran rakentamiseen

Kuva: Bigstockphoto

Vuodesta 2021 alkaen kaikkiin uusiin tai laajasti korjattaviin yli neljän pysäköintipaikan asuinrakennuksiin tulisi tehdä sähköautojen latausvalmius.

Samat vaatimukset tulisivat koskemaan asuinrakennusten pysäköintitaloja. Asiaa koskeva ympäristöministeriön lakiluonnos lähti lausuntokierrokselle 3.10.2019.

Jos asuinrakennuksella on yli 10 pysäköintipaikkaa, tulisi vähintään puoleen pysäköintipaikoista asentaa sähköauton latausvalmius ja alueelle vähintään yksi latauspiste. Jos sen sijaan pysäköintipaikkoja on yli 20, tulisi latauspisteitä asentaa vähintään 10 prosenttiin pysäköintipaikoista. Kaikkien asennettavien latauspisteiden tulisi olla joko normaalitehoisia tai suuritehoisia ja niiden lukumäärää koskevat velvoitteet voisi lakiluonnoksen mukaan täyttää tietyissä edellytyksissä myös julkisilla latauspisteillä.

Muiden kuin asuinrakennusten täytyisi esityksen mukaan asentaa sähköautojen latauspiste vähintään 10 prosenttiin pysäköintipaikoista, mikäli rakennuksella on yli 20 pysäköintipaikkaa. Velvoite tulee täyttää vuoteen 2025 mennessä.

Lue lisää ympäristöministeriön tiedotteesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti