Taloyhtiö – varaudu lumen tuloon!

Kuva: Kiinteistölehden kuvapankki

Pääkaupunkiseudulle saadaan kuluvan viikon aikana runsaasti lisää lunta. Viime vuoden lumettoman talven jälkeen moni iloitsee lumesta ja ”oikeasta talvesta”. Samalla taloyhtiön on kuitenkin varauduttava lisälumen tuloon ja huolehdittava siitä, että mahdolliset huoltosopimukset ovat voimassa tai taloyhtiöllä on selkeä suunnitelma huoltotöiden osalta, muistuttaa Kiinteistöliitto Uusimaa.

Kiinteistönomistajana taloyhtiö on velvollinen huolehtimaan siitä, että liikkuminen kiinteistön alueella on turvallista sekä asukkaille että ulkopuolisille.

Jalkakäytävien osalta kiinteistönomistajan tulee huolehtia liukkauden ehkäisemisestä eli jään ja lumen poistosta sekä tarvittavasta hiekoituksesta kiinteistöllä ja tontin kohdalla olevalla jalkakäytävällä, ellei kunta ole ottanut jalkakäytävän talvikunnossapitoa vastuulleen. Pelastustiet ovat myös pidettävä kulkukelpoisina.

Tällä hetkellä, kun lunta on satanut runsaasti lisää lyhyessä ajassa ja tuuli vielä lisää lumen kasaantumista tiettyihin paikkoihin, on syytä kiinnittää huomiota talon kattoihin.

-Räystäiden kattolumipudotukset ovat nyt elintärkeitä, koska tuuli on nietostanut ne. Muuten kattolumikuormat eivät vielä aiheuta mitään tyhjennystarvetta, toteaa Kiinteistöliitto Uusimaan neuvontainsinööri Jari Hännikäinen.

Lumitilanteen vaikeutuessa voidaan joutua myös lumen pudottamiseen katoilta. Lumen pudotukseen ryhdyttäessä on huolehdittava työn turvallisuudesta sekä ihmisille että omaisuudelle. Erityisesti kadun varsille pysäköidyt ajoneuvot voivat tällöin olla haasteina. Suurten lumimassojen takia niiden pois siirtäminen on paikoin omistajalle mahdotonta ja myös viranomaisille hankalaa.

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti