Taloyhtiö, naapurisopu ja turvallisuus uuden vuoden juhlinnassa

Kuva: Bigstock

Varsinkin tänä vuonna moni odottaa vuoden vaihtumista. Vuoden 2021 toivotaan tarkoittavan paluuta kohti ”normaalia” elämää. Erityisesti tiheästi asutuilla kaupunkialueilla on syytä muistaa, että lain mukaan ilotulitteiden käyttäjä vastaa niiden turvallisesta käytöstä. Henkilö- ja omaisuusvahinkojen vaaraa ei saa aiheuttaa. Rakettien ampuminen taloyhtiön pihalla ei yleensä onnistu turvallisesti ja siksi se ei ole suositeltavaa.

-On kaikkien asukkaiden viihtyvyyden ja turvallisuuden kannalta parempi, ettei ilotulitteita ammuta taloyhtiön pihalla eikä talojen välittömässä läheisyydessä. Ampujan ei tarvitse pelätä ilotulitteiden osumista rakennuksiin tai autoihin eikä kotieläinten tarvitse kuunnella ikkunan edessä räjähteleviä raketteja. Kannattaa myös muistaa, että ullakolla, verkkokellarissa tai taloyhtiön yhteisissä tiloissa ilotulitteita ei saa säilyttää lainkaan, toteaa neuvontalakimies Ville Hopsu.

Monessa kaupungissa on erikseen pelastuslaitosten rajaamia alueita, joissa ei saa ampua raketteja. Tänä vuonna esimerkiksi Helsingissä kiellettyjä alueita ovat ydinkeskusta ja monet ostoskeskus-, puisto- tai torialueet. Lisäksi on muistettava, että ilotulitteita saa käyttää uudenvuodenyönä vain klo 18–02 välisenä aikana.

Ilotulitteet aiheuttavat vuosittain useita tulipaloja sekä erilaisia vammoja. Tämän vuoksi niiden vaaroista on syytä keskustella myös lasten kanssa ja pitää tulitteet poissa lasten saatavilta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti