Taloudellisempaa aurinkosähköä – ensimmäinen takamittarointi asennuksen yhteydessä

Kuva: Janne Käpylehto

Solarvoima Oy on asentanut aurinkovoimalan ja takamittaroinnin liikekiinteistöön Espoossa. Kytkentätapa mahdollistaa aurinkovoiman laajan hyödyntämisen kiinteistön eri osissa ja samalla kiinteistö-osakeyhtiöstä tulee sähkön jakelija.

“Vuokralaisemme käyttävät merkittävän määrän sähköä. Näin toteutettuna aurinkovoimalasta saatiin huomattavasti suurempi ja kannattavampi, koska sähköä käytetään enemmän itse”, kertoo KOY Ruskoksen toimitusjohtaja Kalle Öhman.

Aurinkovoimala on taloudellisesti kannattava investointi, jos sillä pääosin korvataan verkosta ostettavaa energiaa.

“Takamittarointi on niin liikekiinteistössä kuin taloyhtiössäkin keskeinen menettely, jolla voidaan suurentaa taloudellisesti kannattavan voimalan kokoa. Uudiskohteissa kannattaisikin harkita, toteutetaanko jo rakennusvaiheessa takamittarointi ja otetaan itse aktiivisempi rooli energiaverkon hallintaan tonttikokonaisuuden sisällä”, kannustaa Solarvoiman aurinkosähköasiantuntija Janne Käpylehto.

Sinikalliossa Espoossa sijaitseva voimala on nimellisteholtaan 23,5 kilowattia ja sen arvioitu vuosituotanto on noin 20 megawattituntia, vastaten lähes kymmenen kerrostalohuoneiston vuosittaista sähkönkulutusta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää