Syöpävaarallisille aineille altistumisen seuranta tehostuu vuoden alussa

Työpaikalla syöpää aiheuttavien tai perimää vaurioittavien aineiden, seoksien ja työmenetelmien seurantaan tulee muutoksia 1.1.2020 alkaen. Merkittävimpiä uusia ASA-rekisteriin ilmoitettavia altisteita ovat mm. kvartsipöly, kaikki lehtipuupöly ja formaldehydi, ilmenee Työterveyslaitoksen tiedotteesta.

Syöpäsairauden vaaraa aiheuttaville aineille ja menetelmille ammatissaan altistuvien rekisteriin (ASA) ilmoitetaan jatkossa kaikki syöpää aiheuttavaksi tai sukusolujen perimää vaurioittavaksi luokitellut aineet. ASA-ilmoitusvelvollisuuden piiriin tulee vuoden alussa useita satoja uusia aineita ja joitain poistuu. Myös uusia syöpävaaraa aiheuttavia työmenetelmiä tulee ilmoitusvelvollisuuden piiriin.

Uusia ilmoitettavia työmenetelmiä ovat muun muassa työ, johon liittyy altistuminen kvartsipölylle ja lehtipuupölylle. Kvartsipölylle voi altistua esimerkiksi rakennusalalla, sementin valmistuksessa ja hiekkapuhallustyössä. Lehtipuupölylle voi altistua mm. rakennus- ja levyteollisuudessa. Myös ruostumattoman teräksen hitsauksen ja polttoleikkauksen työmenetelmän ilmoitusvelvollisuudessa tapahtuu muutoksia.

Jatkossa, kun altistuksen syyksi ilmoitetaan työ, johon liittyy altistuminen palamisprosesseissa syntyville tai syntyneille syöpävaarallisille aineille, ei tarvitse tehdä erikseen ilmoitusta yksittäisistä palamistuotteista, kuten bentseenistä tai PAH-yhdisteistä. Työmenetelmä koskee mm. nuohoojia ja tulipalojen jälkivahinkojen saneeraajia.

Lue lisää tiedotteesta

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti