Suurin osa suomalaisista hyväksyy taantuvien alueiden tukemisen

Valtaosa suomalaisista hyväksyy taantuvien alueiden tukemisen, käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselytutkimuksesta. Useampi kuin kaksi kolmesta (69 %) on samaa mieltä väitteen kanssa, jonka mukaan on oikein, että Suomen sisäisiä kehityseroja tasataan valtion toimenpitein ja verovaroilla. Vain kuudesosa (17 %) on eri mieltä.

Yli puolet (53 %) väestöstä olisi myös halukas lopettamaan puheen taantuvista alueista sillä perusteella, että se ruokkii kuihtumiskierrettä entisestään. Kolmannes (33 %) kiistää väitteen. Ikääntyneet väestöryhmät, eläkeläiset, yrittäjät ja maaseutumaisissa kunnissa asuvat ovat keskimääräistä innokkaampia suitsimaan puheita taantuvista alueista.

Asunto-osakeyhtiöiden valtion takaamia remonttilainoja kannatetaan

Tukimuodoista valtion takaamat remonttilainat ja verohuojennukset työn perässä muuttaville saivat kyselyssä eniten kannatusta.

Lähes kolme neljästä (72 %) kannattaa ainakin jossain määrin sitä, että asunto-osakeyhtiölle myönnettäisiin remontteja varten valtion takaamia perusparannuslainoja.
Noin kaksi kolmesta (66 %) suhtautuu hyväksyvästi verohuojennuksiin työn perässä muuttaville sekä varainsiirtoveron poistamiseen asunto- ja kiinteistökaupoista (63 %).

Lue lisää Kunnallisalan kehittämissäätiön tiedotteesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti