Suurin osa suomalaisista hyväksyy taantuvien alueiden tukemisen

Valtaosa suomalaisista hyväksyy taantuvien alueiden tukemisen, käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselytutkimuksesta. Useampi kuin kaksi kolmesta (69 %) on samaa mieltä väitteen kanssa, jonka mukaan on oikein, että Suomen sisäisiä kehityseroja tasataan valtion toimenpitein ja verovaroilla. Vain kuudesosa (17 %) on eri mieltä.

Yli puolet (53 %) väestöstä olisi myös halukas lopettamaan puheen taantuvista alueista sillä perusteella, että se ruokkii kuihtumiskierrettä entisestään. Kolmannes (33 %) kiistää väitteen. Ikääntyneet väestöryhmät, eläkeläiset, yrittäjät ja maaseutumaisissa kunnissa asuvat ovat keskimääräistä innokkaampia suitsimaan puheita taantuvista alueista.

Asunto-osakeyhtiöiden valtion takaamia remonttilainoja kannatetaan

Tukimuodoista valtion takaamat remonttilainat ja verohuojennukset työn perässä muuttaville saivat kyselyssä eniten kannatusta.

Lähes kolme neljästä (72 %) kannattaa ainakin jossain määrin sitä, että asunto-osakeyhtiölle myönnettäisiin remontteja varten valtion takaamia perusparannuslainoja.
Noin kaksi kolmesta (66 %) suhtautuu hyväksyvästi verohuojennuksiin työn perässä muuttaville sekä varainsiirtoveron poistamiseen asunto- ja kiinteistökaupoista (63 %).

Lue lisää Kunnallisalan kehittämissäätiön tiedotteesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää