Suunnitelmallinen taloyhtiötyö voi tuoda jopa 30 % säästöjä

Heikki Iivonen Raksystemsiltä suorittamassa Kuntoarviota.

Kiinteistön elinkaari alkaa uudisrakentamisesta. Jo tässä vaiheessa vaikutetaan kiinteistön tulevaan kestävyyteen, huollettavuuteen sekä kustannuksiin. Myös materiaalivalinnoilla voidaan vaikuttaa mm. hiilidioksidipäästöjen määrään niin rakentamis- kuin käyttövaiheessakin.

Kiinteistön elinkaari jatkuu rakennustyömaavaiheesta sen eliniän aikaisella hoidolla ja kunnossapidolla aina sen purkuun asti. Rakennuksen elinkaareen mahtuu useita kunnon arvioinnin hetkiä, jotka johtavat auttamatta pienempiin ja isompiin saneerauksiin.

Ennakoivan kunnossapidon konsultointia

Kiinteistön hoitaminen ja kunnossapito vaatii pitkäjänteistä suunnitelmallisuutta ja asiantuntijuutta. Se sisältää konkreettisia toimenpiteitä kiinteistön mahdollisimman taloudelliselle ylläpidolle mahdollistaen samalla rakennuksen terveellisyyden, turvallisuuden, viihtyisyyden sekä ekologisuuden. Asia tulee ottaa vakavasti, sillä suurin osa kansallisvarallisuudestamme on rakennetussa ympäristössämme ja erityisesti kiinteistöissä. Tähän tarpeeseen on onneksi viime vuosina herätty.

– Se on erinomainen edistysaskel, sillä ilman ennakoivaa kunnossapidon konsultointia ja järkeviä toimenpiteitä jätetään useita ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tekemättä niiden kustannusten takia, vaikka korjaus myöhemmin tulee paljon kalliimmaksi, kertoo kiinteistön ennakoivan kunnossapidon konsultoinnista vastaava Jari Marttinen Raksystems Insinööritoimisto Oy:ltä.

– Suunnitelmallisella ja oikein ajoitetulla korjaamisella taloyhtiö voi säästää jopa 30 % korjauskustannuksista. Ennakoiva kiinteistönpito vastaa myös kestävän kehityksen vaatimuksiin, Marttinenjatkaa.

Jatkuva kiinteistöistä huolehtiminen on taloudellisempaa kuin massiiviset, kerralla suoritetut korjaukset. Parhaan taloudellisen tuloksen saamiseksi on tärkeää ajoittaa isot korjaukset kiinteistön elinkaaren oikeaan vaiheeseen. Vain pitkäjänteisellä ja asiantuntevalla kiinteistön elinkaaren seurannalla tämä on mahdollista. Tämän tueksi on kehitetty useita työtä helpottavia konsultti- ja asiantuntijapalveluita, kuten kuntoarviot ja PTS, kuntotutkimukset sekä Kiinteistöstrategia.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti