Suomenlinnan hoito- ja käyttösuunnitelmassa katsotaan tulevaisuuteen

Kuva: Jukka Siren

Suomenlinnan hoitokunta on käynnistänyt Suomenlinnan hoito- ja käyttösuunnitelmatyön. Suunnitelmassa linjataan Suomenlinnan tulevaisuuden näkymiä noin 40 vuodeksi.

Hoito- ja käyttösuunnitelma tehdään yhteistyössä Suomenlinnan hoitokunnan kumppaneiden kanssa. Ensimmäisessä verkostotapaamisessa 28.2. pureudutaan Suomenlinnan arvoihin. Paikalle on tulossa noin 100 henkilöä, jotka edustavat muun muassa Suomenlinnan asukkaita, yrityksiä, Helsingin kaupungin edustajia sekä urakoitsijoita ja suunnittelijoita.

Projektipäällikkö Anu Ahoniemi Suomenlinnan hoitokunnasta painottaa, että kestävyys on läpileikkaava teema suunnitelmassa.

– Suomenlinnan suojelun ensimmäinen vaihe alkaa olla päättynyt. Nyt on aika pohtia, miten ja kenen kanssa suunnitellaan Suomenlinnan kestävää tulevaisuutta. Linnoituksen rakennukset ja ympäristö vaativat jatkuvaa hoitoa ja resursseja sekä tiloihin sopivia käyttöratkaisuja. Matkailu on yksi kasvavista trendeistä. Ammattitaitoisesti restauroitu, elinvoimainen Suomenlinna kiinnostaa maailmanlaajuisesti ja tuo koko metropolialueelle talousvaikutuksia ja hyvinvointia, Ahoniemi kuvailee.

Nyt tehtävä Hoito- ja käyttösuunnitelma on linkki Suomenlinnan hoidon pitkässä ketjussa. Siinä huomioidaan aiemmat Suomenlinnan hoitoa ja käyttöä linjaavat suunnitelmat sekä yhteiskunnan muuttuminen. Merkittävimmät sisällöt suunnitelmassa ovat suojelu ja hoito, uskottavuus, voimavarat ja osaaminen, viestintä sekä yhteisöt. Suunnitelma on yhteinen prosessi, jonka ensimmäinen vaihe valmistuu syksyllä 2018. Vuonna 2019 prosessi jatkuu toimintasuunnitelmavaiheeseen.

Kaikille avoimet verkostotapaamiset jatkuvat tänä keväänä muilla teemoilla.

Työn etenemistä voi seurata Suomenlinnan verkkosivuilla www.suomenlinna.fi/hks

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää