Suomen pitkän aikavälin korjausrakentamisen strategia on valmistunut

Suomen pitkän aikavälin korjausrakentamisen strategian tavoitteeksi on asetettu vähentää rakennusten hiilidioksidipäästöjä vuoden 2020 alusta 90 prosenttia vuoteen 2050 mennessä.

Strategia koskee vuoden 2020 alkuun mennessä valmistuneita asuin- ja palvelurakennuksia, yhteensä 1,4 miljoonaa rakennusta.
Asuin- ja palvelurakennusten lämmityksestä aiheutuu vuodessa noin 7,8 Mt:n hiilidioksidipäästöt. Suomen nykyisistä hiilidioksidipäästöistä osuus on noin 17 prosenttia.

Rakennusten korjaaminen energiatehokkaiksi ja lämmittäminen uusiutuvalla energialla ovat tärkeitä toimia kohti hiilineutraalia Suomea 2035. Energiatehokkuuden parantaminen auttaa myös hillitsemään asumiskustannusten nousua, sanoo ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen.

Strategiassa esitetään yhteensä 85 toimenpidettä ja se on osa vuonna 2018 voimaan tulleen EU:n rakennusten energiatehokkuusdirektiivin toimeenpanoa. Siinä on otettu huomioon kuntien ja valtion käytössä olevat rakennukset, eniten energiaa kuluttuvat rakennukset ja heikoimmassa asemassa olevat kotitaloudet.

Strategia on valmisteltu ympäristöministeriön käynnistämissä hankkeissa, ja sen tukena toimii kiinteistö- ja rakennusalan toimialajärjestöjen ja valtion virastojen edustajista koottu seurantaryhmä. Etenemistä seurataan kahden vuoden välein.

Lue lisää ympäristöministeriön tiedotteesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti