Suomalaisten kylpyhuoneissa kehnot valmiudet tulevaisuuteen

Kuva: Bigstock

Liian harvoissa kylpyhuoneissa on tarpeeksi pistorasioita tai sähkövarauksia wc-istuimen yhteydessä. Tilanteen on muututtava, jotta kylpyhuoneet olisivat valmiina tulevaisuuden ratkaisuihin ja toiveisiin. Näin linjaa Euroopan suurin saniteettituotteiden valmistaja Geberit.

Geberitin tuoreessa kyselytutkimuksessa vain kuusi prosenttia suomalaisvastaajista kertoi, että kodin wc-istuimen yhteyteen on asennettu sähkövaraus tai pistorasia. 90 prosenttia kertoi, ettei sähkönsyöttöä ole. Neljä prosenttia vastaajista ei osannut vastata kysymykseen.

Sähköttömyys muodostuu ongelmaksi tulevaisuudessa, sillä monet suomalaiset haaveilevat sähköä vaativia tuotteita kylpyhuoneisiinsa. Pohjoismaisen vertailun mukaan Suomessa on muita heikommat valmiudet.

Kyselytutkimuksen mukaan 54 prosenttia suomalaisista haluaisi tulevaisuudessa kylpyhuoneeseen kosketusvapaan huuhtelupainikkeen, 31 prosenttia pesu-wc:n, 31 prosenttia valaistun wc-istuimen sekä 59 prosenttia wc-istuimen, joka poistaa epämiellyttävät hajut suodattimen avulla. Kaikki edellä mainitut toiminnot vaativat sähköä.

− Vaikka sähkölle ei olisi juuri nyt tarvetta, valmiudet kannattaa olla tulevaisuuden tarpeita ajatellen, esimerkiksi pesu-wc:tä varten, muistuttaa Geberit tiedotteessaan.

Kyselytutkimus tehtiin tammikuussa 2021. Pohjoismaisen kyselyn vastaajista suomalaisia oli 1014.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti