Suomalaislukko joka on mahdoton tiirikoida

Kuva: Oviku

Suomalainen lukkouutuus on mahdoton tiirikoida – ovi on pakko rikkoa, jos aikoo mennä sisään. Vantaalainen lukkojen ja turvajärjestelmien toimittaja Oviku on lähdössä täyttä vauhtia Pohjois-Amerikan markkinoille. Asiasta kertoo Tekniikka ja Talous.

Oviku suunnittelee ulko-oven sisäpuolelle kiinnitettäviä lukkoja. Laite asennetaan oven sisäpintaan, oven lukon vääntimeen. Koko lukkoa ei tarvitse vaihtaa.

– Asuntoihin murtaudutaan ihmisten nukkuessa. Murroista yli 90 prosenttia tehdään avaimella tai tiirikoimalla. Me haluamme estää sen, sanoo Ovikun toimitusjohtaja Tomi Ek .

Edes alkuperäinen avain ei auta. Ovi on pakko rikkoa, jos sisään aikoo mennä. Asukas voi sisällä ollessaan käyttää lukitusta turvaketjun ja turvalukon tilalla. Asunnon omistaja voi lähettää toisen ihmisen kännykkään kertakäyttökoodin, jos hänet pitää päästää asuntoon.

Paitsi että asunnot on suojattu heikosti tiirikointia vastaan, niiden vanhoja avaimia seilaa teillä tietymättömillä. Suuri ongelma kerrostaloissa ovat varastetut ja kopioidut yleisavaimet.

Seuraavaksi Oviku aikoo liittää lukkoonsa älykkään sensorijärjestelmän, joka oppii asukkaiden päivärutiinit ja reagoi poikkeamiin. Patentti on jo hankittu.

Lue koko artikkeli Tekniikka ja Talouden verkkolehdestä.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää