Suomalaiset viettävät yhä enemmän aikaa kylpyhuoneessa vain ollakseen yksin

Kuva: Geberit

IDO-tuotteita valmistavan Geberitin kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset hakevat kylpyhuoneesta yhä enemmän omaa rauhaa. Tammikuussa 2021 tehdyssä kyselyssä 38 prosenttia suomalaisista kertoi viettävänsä toisinaan ylimääräistä aikaa kylpyhuoneessa vain saadakseen hieman omaa aikaa. Vuotta aikaisemmin samoin vastasi 29 prosenttia.

− Oma aika ja kylpyhuoneen tarjoama rauha on suomalaisille entistä tärkeämpää. Ihmiset kaipaavat vastapainoa kiireiseen arkeen, joka on kohta parin vuoden ajan keskittynyt aikaisempaa enemmän kotiin, toteaa Geberit Oy:n myyntiedustaja Kristina Närevuori.

Kylpyhuone on rauhoittumisen paikka etenkin lapsiperheissä. Nuoren perheen vaiheessa olevista peräti 73 prosenttia vastasi joskus viettävänsä ylimääräistä aikaa kylpyhuoneessa vain saadakseen hieman omaa aikaa. Ikäluokista kyselyssä erottuivat 30–40-vuotiaat. Heistä joka toinen hakee kylpyhuoneesta omaa rauhaa.

− Yksityisyyden tarve, kotikeskeisyys sekä henkinen ja fyysinen hyvinvointi ovat kasvavia trendejä niin Suomessa kuin maailmalla. Trendit heijastuvat vahvasti myös kylpyhuoneeseen ja kodin muuhun sisustukseen, Närevuori tietää.

Sisustusvalinnoilla harmonista tunnelmaa

Arjen huoltopiste vaihtuu rauhoittumisen paikaksi, kun kylpyhuoneesta suunnitellaan käytännöllinen. Toimivat säilytysjärjestelmät pitävät huoneen siistinä ja tavarat hyvässä järjestyksessä. Rauhoittava tunnelma luodaan lämpimin sävyin.

− Värit ja sisustusvalinnat tekevät tilasta harmonisen. Rentoutumista ja hemmottelua tuetaan esimerkiksi kylpyammeen, sadesuihkun tai suihkukaapin avulla. Viihtyisyyttä ja rauhallisuutta voi lisätä myös kodinomaisella sisustuksella. Valaisimet, taulut, viherkasvit, kukkamaljakot ja tilan koon salliessa jopa penkit tai lepotuolit sopivat oleskelutilojen tapaan myös kylpyhuoneeseen, Närevuori kertoo.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti