Suomalaiset innostuivat kiinteistörahastoista

Kuva: S-Pankki Oyj

Suomalaiset rahastosäästäjät ovat innostuneet kiinteistörahastoista, käy ilmi uusista tilastoista. S-Pankki kuuluu Suomen merkittävimpiin kiinteistövarainhoitajiin ja pankin asunto- ja metsärahastoilla on jo lähes 22 000 osuudenomistajaa. Ensi vuoden alussa pankin asiakkaat voivat sijoittaa myös tontteihin ja toimitiloihin.

Yhä useampi suomalainen rahastosäästäjä sijoittaa kiinteistörahastoihin. Suomen Sijoitustutkimuksen Rahastoraportti-tilastojen perusteella selviää, että kiinteistörahastoilla oli lokakuun lopussa yli 110 000 osuudenomistajaa. Luku on 17 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Samalla ajanjaksolla kaikkien rahastojen osuudenomistajien lukumäärä kasvoi vain 5 prosenttia.

Kiinteistörahastot ovat onnistuneet houkuttelemaan myös runsaasti sijoituksia. Lokakuun lopussa kaikkien Rahastoraportin seurannassa olevien kiinteistörahastojen rahastopääoma oli 14 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Myös S-Pankin kiinteistörahastojen suosio on kehittynyt positiivisesti kuluvana vuonna. Pankin asiakkaiden käytössä on tällä hetkellä kaksi rahastoa, joiden avulla he voivat sijoittaa asuntoihin ja metsään.

-Molemmat rahastot ovat erittäin pidettyjä. Esimerkiksi asuntorahasto keräsi viimeisimmällä vuosineljänneksellä ennätyksellisen paljon uusia sijoituksia, kun nettomerkintöjä rahastoon tehtiin 24,6 miljoonaa euroa, Varallisuudenhoitoliiketoiminnan johtaja Hanna Porkka S-Pankista kertoo.

Porkan mielestä kiinteistörahastojen suosio kertoo aidosta kysynnästä. Nykyisessä markkinatilanteessa yhä useammat meistä etsivät rahoilleen vakaita ja konkreettisia sijoituskohteita, joiden arvot eivät liiku yhtä jalkaa perinteisten osake- ja korkosijoitusten kanssa. Sijoittaminen rahaston kautta puolestaan houkuttelee monia, koska rahaston avulla voi sijoittaa vaivattomasti. Metsärahaston omistajana ei esimerkiksi tarvitse kuluttaa kesälomiaan vesakkoja raivaamalla.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti