Suomalaiselle on kylpyhuoneessa pesukone poreallasta tärkeämpi

Kuva: Bigstock

Kansainvälistä maailman vessapäivää vietetään torstaina 19.11. YK:n vuonna 2013 virallistaman merkkipäivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota sanitaation merkitykseen. Noin 4,2 miljardia ihmistä elää yhä ilman pääsyä kunnolliseen vessaan. Suomessa ja sen naapurimaissa sanitaatio on ollut jo pitkään erittäin kehittynyttä. Kylpyhuoneista on tullut tiloja, joiden varustelussa voidaan jopa hifistellä. Geberitin pohjoismainen kysely paljastaa, millaisista kylpyhuoneista suomalaiset, ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset nyt haaveilevat. Yhdistäväksi unelmaksi nousee lattialämmitys, joka rankataan ylivoimaiselle ykkössijalle kaikissa maissa. Muuten suomalaisten haaveet eroavat joukosta monella tavoin.

Tämä selviää suuresta kylpyhuonekyselystä, jonka Geberit teetti Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa tammikuussa 2020. Kyselyyn vastasi jokaisessa maassa yli tuhat 30–65-vuotiasta aikuista, joista puolet oli miehiä ja puolet naisia. Yougovin toteuttama kysely on tehty aiemmin vuosina 2016 ja 2014.

Kunhan on lattialämmitys – ja suomalaisella sauna

Jos suomalaiselle annetaan vapaat kädet suunnitella unelmiensa kylpyhuone, sieltä löytyy ainakin lattialämmitys, sauna ja pesukone. Kaikkien kolmen arvostus on noussut yli kymmenellä prosentilla vuoden 2016 kyselytuloksiin verrattuna. Lattialämmitys on ylivoimaisesti halutuin kylpyhuoneen ominaisuus kaikissa neljässä Pohjoismaassa. Sen haluaisi useampi kuin kolme neljästä vastaajasta. Norjassa lattialämmityksen haluaisi jopa 83 prosenttia vastaajista.

Mielipide saunasta erottaa suomalaiset selvästi naapurikansoista. Saunan haluaisi 64 prosenttia suomalaisista, mutta ruotsalaisista vain joka kolmas. Vähiten saunominen kiinnostaa tanskalaisia, joista vain neljä prosenttia kelpuuttaisi saunan kotiinsa. Naapurimaissa arvostetaan enemmän kylpyammetta. Se nousee neljänneksi halutuimmaksi ominaisuudeksi Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Suomalaiset ovat tottuneet suihkuun, joten täällä kylpyammetta kaipaa vain 22 prosenttia vastaajista. Poreamme kiilaa niukasti kylpyammeen edelle suomalaisten toivelistalla.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti