Suihkuveden lämpö talteen muutamalla eurolla kuukaudessa

Helsingissä tuotetaan kaukolämpöä jätevedestä ja moni kaupunki on menossa samaan suuntaan. Lasku hiilijalanjäljen pienentämisestä on vain muutaman euron suuruinen, kirjoittaa Taloussanomat.

Uusiutuvaa kaukolämpöä tuotetaan Helsingissä kaukolämmöllä lämmitetystä käyttövedestä. Jätevesi puhdistetaan HSY:n Viikinmäen jätevedenpuhdistamossa, joka on Pohjoismaiden suurin puhdistamo. Sen jälkeen puhdistettu jätevesi ohjataan Helenin maanalaiseen Katri Valan lämpöpumppulaitokseen, joka on maailman suurin lämpöä ja jäähdytystä tuottava lämpöpumppulaitos. Lämpöpumppulaitoksesta jätevesi päätyy mereen, mistä se otetaan talteen pumpulla ja johdetaan takaisin kaukolämpöverkkoon.

Helenin tuoteryhmäpäällikkö Anssi Juvonen kertoo, että jäteveden hukkalämmön talteenotto päivitettiin lisätuotteeksi asiakkaille viime syksynä. Helenin laskuri kertoo uusiutuvan kaukolämmön hinnan rakennustyypin ja asunnon neliömäärän mukaan. Esimerkiksi 60-neliöisessä kerrostaloasunnossa arvonlisäverollinen hinta toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen mukaan on 2,20 euroa kuukaudessa. Palvelu on tarjolla myös taloyhtiöille ja yrityksille.

Lue lisää täältä.

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti