Sopimusneuvottelut ja sopimus

Isännöintipalvelujen sopimuksen tekoa.

Sopimusneuvotteluiden tarkoituksena on välttää epäselvyydet asiakirjoissa. Sopimusneuvotteluissa on syytä läpikäydä myös siirtymävaiheen asiat, kuten esimerkiksi aikataulutus, tarvittavat palaverit, tiedottaminen ja materiaalin luovutus.

Mikäli sopimusneuvotteluita ei käydä, mahdolliset tulkintaerimielisyydet voivat tulla esille sopimusaikana. Erimielisyys johtaa yleensä aina vähintäänkin taloudellisiin seuraamuksiin. Sopimusneuvotteluissa tehdyt muutokset ja täsmennykset tulee aina kirjata tai liittää sopimusasiakirjoihin.

Sopimuksen pohjaksi kannattaa ottaa Isännöinnin eettiset ohjeet sekä Isännöinnin yleiset sopimusehdot ISE 2007. Koska näiden työkalujen käyttö kuuluu vakiintuneeseen sopimuskäytäntöön, on niistä poikkeamista syytä harkita.

Panosta sopimusneuvotteluihin!

Sopimusneuvotteluilla varmistetaan, että sopijapuolet ovat ymmärtäneet sopimuksen ehdot samalla tavalla. Sopimusneuvottelu ei ole hintaneuvottelu. Puutteellinen tai tulkinnanvarainen tarjouspyyntö tai tarjous voi johtaa virheellisiin käsityksiin.

Isännöintisopimus lomake

Isännöintisopimus

Isännöintisopimus-lomakkeen avulla on helppo solmia pätevä ja lain mukainen isännöintisopimus.

Lue lisää ja tilaa

Asunto-osakeyhtiön isännöintitehtäväluettelo

Asunto-osakeyhtiön isännöintitehtäväluettelo auttaa taloyhtiön hallitusta arvioimaan oman taloyhtiön palvelutarpeita, laatimaan tarjouspyyntöihin liitettävät palvelukuvaukset sekä solmimaan omalle taloyhtiölle parhaiten soveltuvan isännöintisopimuksen. Isännöintitehtäväluettelo koostuu tehtäväluettelosta ja sen selitysosasta.

Lue lisää ja tilaa

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti