SM: Nuohous virusepidemian pitkittyessä

Koronavirusepidemian pitkittyminen vaikuttaa rakennusten savuhormien ja tulisijojen nuohouksen tilaamiseen ja toteuttamiseen. Rakennusten nuohouksia ei kuitenkaan voi siirtää määräämättömäksi ajaksi tai jättää kokonaan tekemättä, sisäministeriö tiedottaa.

Sisäministeriö suositti 31.3.2020 siirtämään muun kuin välttämättömän nuohouksen myöhempään ajankohtaan koronavirustilanteen aikana.

Tämän hetken arvioiden mukaan epidemiatilanne ja poikkeukselliset olot jatkuvat vielä pitkään. Paloturvallisuussyistä on silti tärkeää, että rakennusten omistajat eivät siirtäisi nuohouksia perusteettomasti ja että säännöllisessä käytössä olevat tulisijat ja savuhormit nuohottaisiin säädetyin määrävälein.

Nuohouksen osalta epidemiatilanne ja tartuntojen leviämisen estäminen edellyttävät uudenlaisia toimintatapoja, koska nuohous pääosin tapahtuu asuintiloissa. Rakennuksen omistajan ja haltijan tulee sopia nuohoojan kanssa etukäteen suojaamistoimenpiteistä ja -menettelyistä. Suojaaminen on erityisen tärkeää yli 70-vuotiaiden ja muiden riskiryhmiin kuuluvien osalta.

Virusepidemiasta huolimatta nuohouskäynti on välttämätön, jos tulisija tai hormi ei toimi kunnolla. Nuohous voi olla myös välttämätöntä, jos nuohous on jo tällä hetkellä reilusti myöhässä. Rakennuksen omistaja on vastuussa tulisijojen ja savuhormien kunnossapidosta ja nuohouksen tilaamisesta.

Lue lisää sisäministeriön tiedotteesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti