SKVL:n asuntomarkkinaennuste alkuvuodelle 2021

Kuva: Bigstock

Suomen Kiinteistönvälittäjien lähes 1600 välittäjästä ja yli 475 toimipisteestä koostuvat asuntokaupan asiantuntijat ovat antaneet markkinaennusteensa alkuvuodelle 2021. Kyselyyn vastasi yli 70% SKVL:n jäsenyrityksistä.

SKVL ennustaa omakotitalokaupan sekä loma-asuntokaupan kasvavan 4-6prosenttia alkuvuonna 2021. Jopa loma-asunnot käyvät kaupaksi normaalia enemmän talvesta huolimatta.

-Vuosi 2020 jää historiaan siitä, että asuntokauppa kävi historiallisen vilkkaasti huolimatta koronaepidemiasta. Korona enemmänkin vahvisti kauppaa kuin hidasti sitä, kommentoi SKVL:n toimitusjohtaja Jussi Mannerberg.

Alueellisia eroja on silti ollut, kuten koronaa edeltävällä ajalla. SKVL:n jäsenyritykset tekivät vuonna 2020 yli 32 000 asunto- ja kiinteistökauppaa.

-Yksityiset pankkeihin sitoutumattomat välitysliikkeemme ovat ottaneet entistä vahvemman jalansijan Suomen Kiinteistönvälityksestä ja saavuttaneet yli 40% markkinaosuuden, iloitsee Mannerberg.

Normaalina vuonna asuntokauppa hiljenee viimeistään joulun alusviikolla. Joulukuussa 2020 kauppa kävi kuitenkin ennennäkemättömään tahtiin. Korona näkyy silti asuntokaupassa myyjien empimisenä. Ostajat ovat vahvasti liikkeellä ja myyntiajat ovat lyhyitä oikein hinnoitelluissa asunnoissa. Kovin kysyntä on uudemmista omakotitaloista ja muista perheasunnoista kautta maan.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti