SKH-Isännöinti nosti alan palvelun uudelle tasolle

Kotimainen SKH-Isännöinti Oy on tuonut asiakkailleen uusia palvelumuotoja, joita alan muilla toimijoilla ei ole, kuten viikkoraportit ja puhelinpalvelun myös iltaisin.

– Vastuullinen isännöinti perustuu mahdollisimman hyvään asiakaskokemukseen ja täydellisen läpinäkyvään toimintaan asiakkaiden kanssa, toimitusjohtaja Markku Kulomäki toteaa.

SKH-Isännöinnin kehittämä Talokanava toimii tehokkaasti taloyhtiöiden asukkaiden, osakkaiden ja yhtiön hallituksen jäsenten kaksisuuntaisena viestintäkanavana. Talokanava myös taltioi sinne kertyneen tiedon avoimesti ja reaaliaikaisesti. Vain taloyhtiön luottamushenkilöiden ja isännöintitiimin käyttöön tarkoitettu tieto on saatavilla käyttäjätunnuksin. Kaikki taloyhtiön asiat ja palvelupyynnöt ovat nähtävillä Talokanavasta. SKH:n isännöimissä taloyhtiöissä  yhtiön hallitus tietää, mitä talossa tapahtuu.

– Nyt syyskuun alusta otamme käyttöön uuden toimintamallin tiedonkulun varmistamiseksi. Tulemme lähettämään aina perjantaisin yhtiön hallituksen jäsenille raportin kuluneen viikon tapahtumista kyseisessä talossa, Markku Kulomäki kertoo.

SKH-Isännöinnin asukkaille suunnattua puhelinpalvelua on myös laajennettu ja se toimii nyt arkipäivisin kello 18 asti. Näin asukkaat voivat ottaa yhteyttä esimerkiksi oman työpäivänsä jälkeen.

SKH on kehittänyt oman Isännöintimallinsa, jossa isännöitsijä keskittyy kokonaisuuden hallintaan, työskentelee kiinteässä yhteistyössä taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan kanssa sekä vastaa siitä, että taloyhtiö saa sovittua isännöintipalvelua. Isännöitsijä myös varmistaa osaltaan taloyhtiön riskien hallinnan.

Kilpailukykyä ylivoimaisilla palveluilla

SKH-Isännöinti on perustettu 1982 nimellä Asuntopalvelu Markku Kulomäki. Nyt se on pääkaupunkiseudun suurin yksityinen asunto-osakeyhtiöille palvelua tuottava isännöintialan yritys. Tällä hetkellä SKH:n asiakkaina on vajaat 300 taloyhtiötä, joissa asuntoja noin kymmenen tuhatta ja hallituksen jäseniä yli tuhat. Henkilökuntaa on noin 60. Viime vuoden liikevaihto oli 4,5 miljoonaa euroa, jossa kasvua 12 % edelliseen vuoteen verrattuna.

– Tavoitteemme on edelleen toimialaa nopeampi kasvu. Se saavutetaan oikeilla tuotteistuksilla ja ylivoimaisella palvelutuotannolla. Kaiken toimintamme perustana on Vastuullinen isännöinti, Markku Kulomäki toteaa.

Se tarkoittaa muun muassa sitä, että asiakkaat voivat luottaa yhteistoiminnan jatkuvan sovitulla tavalla.

– Olemme toimineet 33 vuotta kotimaisena, itsellisenä yhtiönä. Niin aiomme varmuudella jatkaakin, Markku Kulomäki sanoo.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

11.9.2014

Isännöintiala tarvitsee satoja uusia osaajia vuosittain

Irtisanomiset ruuhkauttivat median, mutta isännöintialalla suuri on tarve uusille osaajille, sillä noin puolet nykyisistä isännöitsijöistä jää eläkkeelle 10 vuoden sisällä. Työnhakijat eivät vielä ole löytäneet isännöintialaa, sillä monissa alan yrityksissä kamppaillaan rekrytointihaasteiden kanssa. Isännöintiyrityksille tehdyn talousbarometrin (2014) mukaan vain 12 % isännöintiyrityksistä oli sitä mieltä, että pätevää työvoimaa on hyvin saatavilla.

1.4.2016

Isännöintiyhteisön valitseminen isännöitsijäksi

Nykyinen asunto-osakeyhtiölaki (1599/2009, AOYL) poikkeaa vanhasta siltä osin, että nykyinen sallii rekisteröidyn yhteisön valitsemisen isännöitsijäksi. Aiemman lain perusteella isännöitsijäksi voitiin valita vain luonnollinen henkilö. Vaikka nykyinen asunto-osakeyhtiölaki on tullut voimaan 1.7.2010, on voimaanpanolaissa todettu, että yhteisön valitseminen isännöitsijäksi tulee mahdolliseksi vasta kun valtioneuvoston asetuksella on tästä säädetty.

28.5.2015

Isännöintiyrityksen valitseminen

Nykyinen asunto-osakeyhtiölaki (1599/2009, AOYL) poikkeaa vanhasta siltä osin, että nykyinen sallii rekisteröidyn yhteisön, käytännössä isännöintiyrityksen, valitsemisen isännöitsijäksi. Aiemman lain perusteella isännöitsijäksi voitiin valita vain luonnollinen henkilö. Vaikka nykyinen asunto-osakeyhtiölaki on tullut voimaan 1.7.2010, on voimaanpanolaissa todettu, että yhteisön valitseminen isännöitsijäksi tulee mahdolliseksi vasta kun valtioneuvoston asetuksella on tästä säädetty.

5.9.2019

Isännöinnin ostaminen vaatii osto-osaamista

Taloyhtiölle voi tulla eteen tilanne, että isännöintiyritys irtisanoo taloyhtiön kanssa sopimuksen tai isännöinnin palveluntarjoajaa halutaan taloyhtiössä jostain syystä vaihtaa. Isännöinnin ostaminen voi olla hankalaa, jos ei omaa osto-osaamista. Kysyimme kahdelta isännöintitoimistolta ja niiden yrittäjiltä, miten he näkevät taloyhtiöiden osto-osaamisen isännöintipalveluja ostettaessa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti