Siivoustyöt, joista luistetaan

Moni suomalainen jättää yksityiskohdat huomioimatta ja siivoaa viikkosiivouksen yhteydessä vain välttämättömän. Tärkeää on noudattaa säännöllistä siivousrytmiä sekä kiinnittää huomiota muutamaan yksityiskohtaan, kirjoittaa Ilta-Sanomat.

Kotisiivouksen asiantuntijat Sari Helin Hyvinvointikeskus Viitakodista ja Sivex Oy:n toimitusjohtaja Monika Pöldkivi kertovat Ilta-Sanomien artikelissa, mistä siivoustöistä suomalaiset laistavat.

Kylpyhuoneen kaakelit

Kaakeliseinät tulisi putsata vähintään 2–3 kertaa vuodessa, riippuen kylpyhuoneen käytöstä ja perheen koosta. Apuna voi käyttää happamia siivousaineita tai sitruunaa ja etikkaa.

Lattiakaivot

Lattiakaivot kannattaa puhdistaa pitkävartisella siivousharjalla tai tiskiharjalla jynssäämällä. Pesuaineena voi käyttää kylpyhuoneen pesuainetta.

Kaapinpäälliset ja lattialistat

Kaapinpäälliset ja listat voi imuroida pölynimurilla. Esimerkiksi lattiasuulakkeella saa helposti lattialistat imuroitua.

Tavaroiden siirtely

Kodin tavarat kannattaa siirtää aika ajoin, jotta niiden alla olevat pölyt tarttuvat siivousliinaan. Myös matot on hyvä tuulettaa ja tampata.

Saunan pesu

Saunan lattiakaakeleihin kertyy helposti kalkkia. Vaikka sauna ei olisi jatkuvassa käytössä, tulee lattiat ja lauteet.

Korkealla oleva pöly

Kättä korkeammalla oleva pöly jää usein huomiotta. Tätä varten kannattaa välillä nousta tuolille tai jakkaralle ja pyyhkiä pölyt, joihin ei muuten ylety.

 

Lue lisää täältä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti