Senaatti-kiinteistöjen asema apulaisoikeusasiamiehen tutkinnassa

Valtion liikelaitos Senaatti-kiinteistöjen asema valtion monopolivuokranantajana on apulaisoikeusasiamiehen tutkinnassa. Samalla selvitetään myös valtion vuokrajärjestelmän oikeudellista perustaa, kirjoittaa Yle.

Apulaisoikeusasiamies Pasi Pölönen on esittänyt asiasta lausunto- ja selvityspyynnön valtiovarainministeriölle. Selvityspyyntö liittyy vastuukysymyksiin valtion kiinteistöissä. Apulaisoikeusasiamies haluaa esimerkiksi selvittää, kuka vastaa, jos räjähdyksen sattuessa puolustusvoimien räjähdevarastot eivät ole määräysten mukaiset, vaikka kuntoon liittyviin kysymyksiin on aiemmissa ratkaisuissa kiinnitetty huomiota.

Senaatti-kiinteistöjen vuokraamien tilojen puutteita ei voida korjata ilman liikelaitoksen päätöstä. Liikelaitos huolehtii lain mukaan valtion kiinteistövarallisuudesta.

Apulaisoikeusasiamiehen selvityspyynnössä tiedustellaan myös, voitiinko vuoden 2016 alussa käyttöön otettu valtion vuokrausjärjestelmä perustaa valtioneuvoston asetuksella vai olisiko siitä pitänyt säätää lailla.

Lue lisää täältä

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti