Sähköautojen lataussuositus päivitetty

Piirros: Tukes/Kerberos

Sähköalan standardointijärjestö SESKOn sähköautojen lataussuosituksesta on julkaistu uusi painos. Tänään 17.2.2021 julkaistu viides painos korvaa edellisen, vuonna 2019 julkaistun neljännen painoksen.

Päivitetyssä suosituksessa on muun muassa täsmennetty voimavirta- ja karavaanaripistorasioista lataamista koskevia ohjeita sekä lisätty maininta parannettujen, jatkuvaa suurta kuormitusta kestävien (ns. supersuko-pistorasioiden) käytöstä. Lisäksi suosituksessa muistutetaan, että tavallisesta kotitalouspistorasiasta eli sukopistorasiasta ladattaessa turvallisin ratkaisu on käyttää latausjohtoa, jossa on pistotulppaan integroitu lämpötila-anturi, joka rajoittaa latausvirtaa tai keskeyttää latauksen, mikäli pistotulppa kuumenee esimerkiksi huonon kosketuksen takia.

Standardointijärjestö SESKO ja sähköturvallisuusviranomainen Tukes suosittelevat sähköauton lataamista siihen tarkoitukseen suunnitellusta latauspisteestä.

-Vanhat kotitalouspistorasiat, jotka kestävät hyvin hetkellisen ja satunnaisen kuorman, kuten oksasilppurin tai grillin käytön, eivät välttämättä kestä pitkäaikaista sähköauton lataamista, kommentoi sähköauton latausjärjestelmistä vastaava ryhmäpäällikkö Vesa Linja-aho sähköalan standardointijärjestö SESKOsta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti

KÄVIJÄTUTKIMUS

Kerro mielipiteesi Kiinteistölehden verkkosivusta, vastaa ja voita 100€!
Klikkaa tästä
close-link