Sähköautoilu yleistyy. Taloyhtiö -Oletko valmis?

Liikenne- ja viestintäministeriön sivuilla olevan ennusteen mukaan Suomessa arvioidaan olevan vuoteen 2030 mennessä jopa 600 000 sähkökäyttöistä henkilöautoa, kun tällä hetkellä niitä on liikenteessä vajaa 100 000 (joista täyssähköautoja vajaa 30 000). Määrän yleistyessä päänvaivaa saattavat aiheuttaa autojen latauspisteet sekä niitä koskeva lainsäädäntö.

Suomen johtava Taloyhtiötapahtuma kokoaa yhteen taloyhtiöiden päättäjät ja kira-alan asiantuntijat saman katon alle Helsingin Messukeskuksen Siipeen 26. huhtikuuta.  Paikan päällä on lähes sata näytteilleasettajaa, joista osan liiketoiminta keskittyy mm. sähköautoilun latausratkaisuihin. Näytteilleasettajien lisäksi Taloyhtiötapahtumassa kuullaan useita asiantuntijoiden puheenvuoroja, joista osa liittyy juurikin pinnalla olevaan sähköautoiluun.

Salissa 103 tullaan kuulemaan Kiinteistöliitto Uusimaan lakimiehiä, Sanni Nuutista ja Jonna Puolantoa. Puheenvuoron aiheena tulee olemaan sähköajoneuvojen latausvalmiudet ja latauspisteet taloyhtiössä. Nuutinen kertoo, että puheenvuorossa tullaan läpikäymään sähköautojen latausinfran toteuttamiseen liittyvää päätöksentekoa. Lisäksi Nuutinen ja Puolanto  vastaavat yleisesti kysyttyihin kysymyksiin koskien mm. sähkönkulutuksen korvaamista sekä kunnossapitovastuun jakautumista.

Samasta aiheesta jatketaan vielä salissa 102, kun Talokeskuksen Markku Hyvärinen tulee kertomaan omassa puheenvuorossaan kokemuksista sähköautojen lataushankkeiden parissa. Varmasti moni taloyhtiön edustaja tulee saamaan hyödyllistä lisätietoa sekä am. Nuutisen ja Puolannon että Hyvärisen puheenvuoroista. Hyvärinen itse odottaa Taloyhtiötapahtumaa kovalla jännityksellä. Onhan edellisestä tapahtumasta jo kulunut tovi ja nyt vihdoin pääsemme kokoontumaan taas yhdessä tärkeiden aihepiirien parissa sekä verkostoitumaan ja vaihtamaan alan uusimpia kuulumisia.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

isännöinti keskittyy

22.9.2022

Isännöinti keskittyy – etu vai haitta?

Isännöinti on Suomessa perinteisesti ollut hyvin pirstaloitunutta ja isännöintiyritykset pieniä. Viime vuosina alalla on tapahtunut selkeää keskittymistä, kun isoimmat yritykset hakevat kasvua yritysostoin. Siksi taloyhtiön kannattaa olla tarkkana isännöitsijän vaihtuessa.

ryhmäkorjaushanke

16.9.2022

Ryhmävoimaa korjaamiseen, viihtyvyyttä asumiseen

Turkulaisessa Hepokullan lähiössä on käynnissä laaja ryhmäkorjaushanke. Alueen kerrostaloille oli kerääntynyt korjausvelkaa vuosien saatossa, ja nyt ne päätettiin korjata kaikki yhtä aikaa. Yhteistyö on tuonut hankkeeseen sujuvuutta ja nopeutta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

keittiöremontti

20.5.2022

Suunnittelu ja pohjatyöt takaavat onnistuneen keittiöremontin

Espoon Kivenlahdessa remontoidaan 72-neliösen kerrostaloasunnon keittiötä. Remontin toteuttaja, osakas Pekka Vass kertoo, että parhaiten keittiöremontista selviää kun suunnittelee sen hyvin ja tekee pohjatyöt huolella. "Kannattaa ehdottomasti palkata suunnittelija", hän sanoo.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

uusi lämmitysjärjestelmä

10.10.2022

Uusi lämmitysjärjestelmä tuo säästöjä

Helsinkiläinen As Oy Katajaharjuntie 15 vaihtoi kaukolämmön usean energialähteen yhdistelmään. Poistoilman lämmön talteenotosta, maalämmöstä ja aurinkoenergiasta koostuva yhdistelmä on ollut huoleton ratkaisu ja tuonut säästöjä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti