Sähköajoneuvojen lataus taloyhtiöissä

Sähköautojen, etenkin lataushybridien määrä on kasvussa. Tämä näkyy myös taloyhtiöissä, sillä Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometrin mukaan jo joka neljäsosa taloyhtiöistä kaavailee sähköautojen latausjärjestelmiä.

ARA myöntää avustusta taloyhtiöille sähköautojen latauspisteiden edellyttämiin kiinteistöjen sähköjärjestelmiin kohdistuviin muutoksiin. Avustuksiin on varattu vuodelle 2020 yhteensä 5,3 miljoonan euron määrärahat. Avustuksella edistetään sähköautojen kotilatausmahdollisuuksien yleistymistä ja siten sähköautokannan kasvua kansallisen ilmasto- ja energiastrategian tavoitteiden mukaisesti.

Latausjärjestelmien suunnittelu ja päätöksenteko aiheuttavat myös haasteita taloyhtiöissä. ”Keskustelua syntyy muun muassa siitä, miten yhdenvertaisuus voidaan varmistaa ja saadaanko kustannukset kohdennettua latauspisteistä hyötyville”, kertoo Kiinteistöliiton neuvontalakimies Tapio Haltia. ”Päätöksenteon haastavuutta lisää käytännön toteutukseen liittyvät kysymykset”, Haltia jatkaa.

Valmisteilla on latauspisteitä ja niiden toteuttamista sääntelevä laki. Taloyhtiö2020-tapahtumassa 21.4. Helsingin Messukeskuksessa kuulet lain ajankohtaisesta tilanteesta sekä latausjärjestelmiin liittyvistä yleisistä asioista taloyhtiöissä.

Sali 103: klo 15.00 – 15.30 Sähköajoneuvojen latausvalmiudet ja latauspisteet taloyhtiössä – Ajankohtaista lainsäädäntöä
Neuvontalakimies Tapio Haltia, Suomen Kiinteistöliitto

Taloyhtiötapahtuman koko ohjelma sekä ilmoittautuminen löytyy tapahtuman sivulta.

Lisätietoa ARA-avustuksista: https://www.ara.fi/latausinfra-avustus

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti