Säästö- ja seurantalaitteilla vedenkulutus kuriin taloyhtiössä

Helsingissä sijaitsevassa taloyhtiössä on panostettu vettä säästäviin laitteisiin ja saatu taloyhtiön vedenkulutus putoamaan 155 litrasta noin 117 litraan henkilöä kohden vuorokaudessa, kertoo Motiva.

Vuonna 1999 valmistuneessa As Oy Helsingin Laivalahdessa vedenkulutus oli 51 asunnon ja yhden liiketilan yhtiössä ollut jo pidemmän aikaa yli 150 l/hlö vuorokaudessa ja kasvanut 2010-luvulla tasaisesti. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Kristiina Vahvaselkä kertoo taloyhtiön pyytäneen muutamilta toimijoilta tarjouksen virtausrajoittimista, vettä säästävistä suihkupäistä sekä vesikalusteiden tarkastuksesta syksyllä 2016. Yhtiöllä oli paineenalennusventtiili käytössä jo entuudestaan.

Huhtikuussa 2017 yhtiön suihkuihin asennettiin vettä säästävät suihkupäät, joiden virtaamat oli painevakioitu 10 litraan minuutissa. Käsienpesuhanoihin kytkettiin vakiovirtaussuuttimet, joiden virtaama on 5,0 litraa minuutissa. Keittiöhanoihin asennettiin vakiovirtaussuuttimet, joiden virtaama on 8 litraa minuutissa. WC-istuimet huollettiin kokonaan ja kaikki vesikalusteet tarkastettiin. Tarkastuskierroksella havaittiin noin 20 asunnossa erilaisia vikoja, joista asukkaat eivät olleet ilmoittaneet.

Kristiina Vahvaselkä kertoo, että taloyhtiö hyödyntää parhaillaan energiankulutuksen seurannassa reaaliaikaista järjestelmää, jolla seurataan veden-, sähkön- ja lämmönkulutuksia erikseen sekä kokonaisenergiankulutusta yhteensä. Järjestelmä myös hälyttää, jos vedenkulutus nousee äkillisesti esimerkiksi WC-säiliövuodon vuoksi. Vahvaselkä suositteleekin erityisesti kokonaisvaltaisia järjestelmiä, joilla pystytään seuraamaan energiankulutusta taloyhtiössä kaikilla osa-alueilla.

Lue lisää täältä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti