Saako taloyhtiö teettää avaimia remontin tekijälle?

Saako taloyhtiö teettää avaimia remontointiyrityksen työntekijöille, ja kenelle vastuu kuuluu, jos huoneistoissa tapahtuu vahinkoa? Helsingin Sanomien Kysy asumisesta -palsta kertoo vastauksen kysymyksiin.

On epätavallista, että taloyhtiö teettää lisäavaimia remonttityöntekijöille. Yleensä käytössä on yleisavain, tai asukas avaa heille oven. Jos on jokin erityinen syy, miksi yleisavainta ei voi käyttää, taloyhtiö voisi teettää avaimen, sanoo Isännöintiliiton lakiasiantuntijan Jaana Sallmén.

Jos taloyhtiössä on teetettävä avaimia ulkopuolisille edustajille, on yhtiön johdon vastattava turvallisesta avainhallinnasta. Käytännnössä avaimia saa luovuttaa vain kuittausta vastaan ja niiden takaisin saaminen on varmistettava.

Jaana Sallménin mukaan avainten väärinkäytön riskiä voidaan pienentää myös sopimusehdoilla; urakkasopimukseen kannattaa kirjata ehto urakoitsijan korvausvelvollisuudesta avainten palauttamatta jättämisen varalle. Sallmén myös muistuttaa, ettei oletuksena kuitenkaan voi pitää, että kaikki mahdollinen tavaroiden rikkoutuminen tai katoaminen olisi remonttimiesten aiheuttamaa.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti