Ruutuvihkoista kosketusnäyttöön: Kodinportti digitalisoi taloyhtiön

Asunto Oy Kivisaarentie vaihtoi 20 ruutuvihkoa DNA Kodinporttiin, jolla vaikkapa pyykkivuoron varaus hoituu kätevästi rappukäytävän kosketusnäytöltä. Uusi tapa varata tiloja mahdollistaa myös osakkaille tilojen laajemman käytön.

Kun ensimmäiset asukkaat muuttivat vuonna 1966 asunto-osakeyhtiö Kivisaarentielle Helsingin Vuosaaressa, tuskin kukaan heistä arvasi, että tulevaisuudessa pyykkitupa-, askartelutila- tai saunavuoron voi varata kosketusnäytöltä rappukäytävässä.

Asunto Oy Kivisaarentie on yksi Suomen suurimmista taloyhtiöistä, jossa on 12 rakennusta, 41 rappua ja 512 huoneistoa.

”En ole ihan turhan päiten pyytänyt talonmiehiä laittamaan lappuja ilmoitustaululle, sillä se on ollut aina muutaman kilometrin lenkkeily”, taloyhtiötä isännöivän Onnistutaan Ky:n isännöitsijä Joel Karvinen sanoo.

Isossa taloyhtiössä on myös paljon erilaisia tiloja, kuten pesuloita, saunoja, kuntosaleja, kerhoja ja verstaita. Onpa asukkaiden käytössä peräkärrykin, jonka varaus hoituu kosketusnäytöltä.

”Kodinportin avulla saan asukkaiden käyttöön enemmän yhteisiä tiloja ilman henkilöresursseja. Ilman Kodinporttia pitäisi olla pöydällä koko ajan 20 ruutuvihkokalenteria ja asukkaat joutuisivat erikseen kyselemään, onko tila varattavissa. Aiemmin en voinut tarjota tiloja näin aktiivisesti käyttöön. Kodinportin ansiosta myös viestintä tavoittaa asukkaat helpommin ja laajemmin kuin vanhat tiedotuskanavat”, sanoo Karvinen.

Karvisen mukaan käyttö on vasta alussa, ja tavoitteena on myöhemmin laajentaa järjestelmän käyttöä ja ottaa käyttöön esimerkiksi mobiilisovelluksen.

Karvinen huomauttaa, että käyttöönottoon ja integrointiin muihin järjestelmiin pitää varata aikaa. Alkupanostuksen jälkeen järjestelmä kuitenkin säästää rutkasti työaikaa ja vähentää perusasioiden hoitoa vaikkapa puhelimella.

”Aluksi asukkaat vähän ihmettelivät porrashuoneisiin ilmestyneitä näyttöjä, mutta kun he ymmärsivät mitä tehdään ja mikä kustannustaso on, niin he olivat oikein tyytyväisiä”, Karvinen sanoo.

Info: DNA Kodinportti

– Tuo taloyhtiön ilmoitustaulun vain hipaisun päähän.

– Palvelu sisältää Kodinportti-näytöt, mobiilisovelluksen ja portaalin.

– Kokoaa kaikki tärkeät tiedot yhteen paikkaan ja mahdollistaa tilojen varaukset.

– Päivitykset ja varaukset onnistuvat kätevästi netissä etäliittymän avulla.

– Korvaa paperin täyttämät ilmoitustaulut, tiedotejakelut postiluukkuun ja varausvihkoset.

– Käyttö on edullista kiinteällä kuukausikustannuksella.

Lue lisää ja pyydä tarjous: dna.fi/kodinportti.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti