Riittävät varotoimet syksyn taloyhtiön yhtiökokouksissa

Taloyhtiöiden yhtiökokoukset on pidettävä syyskuun loppuun mennessä. Koronarajoitusten vuoksi keväältä syksylle siirretyt taloyhtiöiden yhtiökokoukset voivat muodostua riskiksi viruksen leviämiselle, jos varotoimiin ei ryhdytä, kirjoittaa Aamuposti (11.8.2020).

Elo-syyskuussa pyörii kova yhtiökokousrumba, kertoo Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen. Kokouspaikaksi ei sovi pieni harrastetila, jossa ollaan kuin sillit suolassa. Kehotamme taloyhtiöitä huolehtimaan riittävistä turvaväleistä ja suositamme myös etäkokouksia, Pynnönen sanoo.

Saneerausten urakkasopimukset laadittava huolella

Koronan toinen aalto haastaa myös suuret saneeraukset. Urakkasopimukset kannattaa laatia huolella, muistuttaa kiinteistöalaan erikoistunut lakimies Jaana Peltola Kiinteistölakimies Suomi Oy:stä artikkelissa. Sopimuksiin kannattaa kirjata ehdot, kuinka toimitaan, jos työt viivästyvät viranomaisten koronamääräysten takia.
Jos urakan aloittaminen venyy kuukausia, taloyhtiöt voivat haluta purkaa sopimuksen. Urakoitsija taas voi haluta pitää tilauskirjansa täysinäisenä. Taloyhtiön on muistettava, että ilman erikseen sovittuja ehtoja urakan viivästyminen ei ole sopimusrikkomus, Peltola painottaa.

 

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti