Rappukäytävässä raiskanneen tuomio lieveni ehdolliseksi

Kuvituskuva

Vuonna 1996 syntynyt mies tuomittiin reilu vuosi sitten raiskauksesta kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen käräjäoikeudessa. Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen. Hovioikeus päätyi alentamaan miehelle tuomittua rangaistusta, kertoo MTV.

Mies oli raiskannut naisen kerrostalon porraskäytävässä. He tunsivat entuudestaan, ja tekoa oli edeltänyt yhteinen ajanvietto.

Hovioikeus perusteli antamaansa lievempää rangaistusta muun muassa sillä, että teko ei poikennut tyypillisestä raiskauksesta esimerkiksi siten, että siihen olisi liittynyt “erityisen pelottavia elementtejä”.

Teko ei myöskään ollut hovioikeuden mukaan suunnitelmallinen, ja väkivalta oli suhteellisen lievää. Lisäksi kiinnitettiin huomiota siihen, että teko kesti enintään noin kolme minuuttia.

Hovioikeuden mukaan teko ei myöskään ollut erityisen nöyryyttävä, vaikka se tapahtui taloyhtiön rappukäytävässä. Tätä hovioikeus selitti sillä, ettei tapahtuma-aikaan ollut todennäköistä, että kukaan näkisi tilannetta.

Hovioikeus katsoi, että oikeudenmukainen pituus vankeusrangaistukselle on kahden vuoden sijaan 1 vuosi ja 10 kuukautta.

Hovioikeuden mukaan teko ei ollut lajissaan “tavanomaista moitittavampi”, eikä miehellä ollut kontollaan aiempaa rikosta, joka olisi voinut johtaa ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

MTV kertoo lisäksi, että myöskään uhrin humalatilasta johtunut puolustuskyvyttömyys tai kykenemättömyys tahdonmuodostukseen tai -ilmaisuun eivät estäneet hovin mielestä rangaistuksen määräämistä ehdollisena.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti