Rakentajan opas päivitetty

Savonlinnan rakennusmestariyhdistyksen Rakentajan opas on jälleen ilmestynyt. Opasta on päivitetty muun muassa lomarakennuksen muuttamisesta asuinrakennukseksi kohdalla, kirjoittaa Itä-Savo.

Rakentajan oppaan ensimmäinen painos on valmistunut 1998, sen jälkeen säädöksiä ja ohjeita on saatettu ajan tasalle 4-5 vuoden välein. Uuden painoksen saa sähköisenä ja paperiversiona.

Kyseinen painos on kuudes, ja mahdollisesti viimeinen paperille, kertoo rakennusneuvos Terho Kaskinen Savonlinnan Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:stä. Edellisen painoksen jälkeen luvanhakuprosessikin on muuttunut sähköiseksi.

Rakennustarkastaja Juha Karvisen mukaan kaupungin rakennusjärjestys on muuttunut vahvasti rantarakentamisen osalta. Lomarakennuksen muuttamisesta asuinrakennukseksi on päivitetty ohjeistus. Se on ollut vahvasti kaavaan sidottu mutta prosessia on pyritty helpottamaan. Viidenkymmenen metrin rantaetäisyyteen on tullut joustoa ja yleensäkin muuttamista on pyritty keventämään, Karvinen kertoo.

Muutoksia on tullut myös energiatodistuksen osalta nykyaikaisten lämmitysmuotojen kuten aurinkoenergian ja maalämmön yleistyessä.

Yleensä ottaen rakentaminen on Savonlinnan seudulla hyvällä mallilla sekä Kaskinen että Karvinen toteavat. Kevät on ollut erittäin vilkas mökkien ja omakotitalojen lisärakentamisen suhteen. Karvisen mukaan lupia on haettu noin 10-15 prosenttia enemmän kuin kahtena aikaisempana keväänä. Etätyöt ja kotona oleminen vaikuttavat siihen, että toteutetaan monta vuotta ajatuksena olleita asioita.

Lue lisää täältä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti