Rakennusteollisuus: rakentaminen taittumassa laskuun

Kuva: Bigstockphoto

Rakentamisen määrän kehitys painuu tänä vuonna miinukselle ja alamäki syvenee ensi vuonna, kertoo Rakennusteollisuus RT ry tuoreessa suhdannekatsauksessaan.

Kuluvana vuonna aloitetaan noin 38 000 asunnon rakentaminen, mutta ensi vuonna rakentamisen aloitukset putoavat alle 2000-luvun keskimääräisen tason 32 000 asuntoon. Kerrostalorakentamisen aloitukset vähenevät Rakennusteollisuuden mukaan tänä ja ensi vuonna noin viidenneksen vuoden 2018 ennätyslukemista. Asuntorakentaminen keskittyy koko ajan yhä enemmän pääkaupunkiseudulle ja muihin kasvukeskuksiin.

Matala korkotaso pitää katsauksen mukaan yllä asuntosijoittamisen ja omistusasumisen houkuttelevuutta. Vuokra-asuntojen tarjontaa auttaa lisäämään ulkomaisten kiinteistösijoittajien kiinnostus Suomen markkinoihin. Suomessa asuntojen hintakehitys on sen sijaan ollut maltillista verrattuna muihin Pohjoismaihin. Vuodesta 2015 asuntojen hinnat ovat nousseet neljä prosenttia, kun muissa Pohjoismaissa hintojen nousu on ollut jopa 20 prosenttia.

Rakennusteollisuuden suhdannekatsauksesta käy ilmi, että muussa talonrakentamisessa kehitysnäkymät ovat kaksijakoisia. Liike- ja varastorakentaminen hiljenee selvästi mittavien rakennushankkeiden valmistuessa, mutta teollisuusrakentaminen kasvaa voimakkaasti. Julkinen palvelurakentaminen on jopa kohoamassa ennätyslukemiin.

Lue lisää Rakennusteollisuus RT ry:n tiedotteesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää