Rakennusten paloturvallisuusmääräyksiin ehkä muutoksia sähköautojen yleistyessä

Sähköautojen lataamisessa piilee riski. Pelastuslaitoksille keskeinen haaste on lataamisen aikana tulipaloriski autossa, johdotuksessa tai latauslaitteessa, kirjoittaa Moottori.

Sähköautot, lataushybridit ja tavalliset hybridit tuovat mukanaan haasteita paloturvallisuudelle ja pelastuslaitoksille. Jos lataus tapahtuu kotikiinteistössä tai taloyhtiön kiinteistössä, täytyy latauspisteiden kaikkien sähköauton lataamiseen liittyvien vaatimusten täyttyä. Vastuu on lataamiseen luvan antaneella, eli käytännössä kiinteistön omistajalla. Palovahingon korvaukset maksetaan auton vastuuvakuutuksesta tai kiinteistön palovakuutuksesta. Autolle tapahtuneet vahingot kuuluvat vapaaehtoisen autovakuutuksen palovakuutuksen piiriin.

Nykyiset täyssähköautojen ja lataushybridien akut ovat litium-ioniakkuja. Korvaavaa akkuteknologiaa ei odoteta sarjatuotantoon vielä 5 – 10 vuoteen. Litium-ioniakut eivät heikennä merkittävästi kolariturvallisuutta, mutta latausvaiheessa niiden paloturvallisuusriski on suurin. Kyseiset akut ovat palavia ja saattavat syttyä itsestään lämpötilan noustessa, esimerkiksi ulkoisen lämmönlähteen tai akun oikosulun johdosta.

Ympäristöministeriö selvittää parhaillaan, tarvitaanko rakennusten paloturvallisuusmääräyksiin muutoksia sähköautojen yleistyessä.

Lue lisää täältä

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti

KÄVIJÄTUTKIMUS

Kerro mielipiteesi Kiinteistölehden verkkosivusta, vastaa ja voita 100€!
Klikkaa tästä
close-link