Rakennuslupien määrä ja asuinrakentamisen arvo yhä laskussa

Kuva: Bigstockphoto

Tilastokeskuksen tietojen mukaan asunnoille myönnettyjen rakennuslupien määrä laski vuoden toisella neljänneksellä 24 prosenttia ja asuinrakentamisen arvo lähes 5 prosenttia vuodentakaisesta.

Rakennuslupia myönnettiin vuoden 2019 huhti–kesäkuun aikana yhteensä 13,4 miljoonalle kuutiometrille, mikä on 14,6 prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajanjaksona viime vuonna.

Asuntorakentamisessa rakennuslupien kuutiomäärä laski 21,7 ja liike- ja toimistorakentamisessa 24,7 prosenttia vuodentakaisesta. Rakennuslupia myönnettiin 11 598 asunnolle, 3,5 miljoonaa kuutiometriä. Vuotta aiemmin vastaavat luvut olivat 15 261 asuntoa ja 4,5 miljoonaa kuutiometriä. Asuinkerrostalojen kuutiomäärä väheni vuodentakaisesta 23,8 prosenttia,  rivi- ja ketjutalojen 15,4 prosenttia ja erillisten pientalojen 19,8 prosenttia. Rakennuslupien määrä asunnoille väheni 24,0 prosenttia vuodentakaisesta.

Rakennustuotannon kiinteähintainen arvo kasvoi vuoden toisella neljänneksellä 0,6 prosenttia. Asuinrakentamisen arvo laski 4,7 prosenttia ja asuinrakentamisen aloituksia oli 7,3 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin

Lue lisää Tilastokeskuksen tilastojulkistuksesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti